Tulos tai ulos - Jymy aloittaa kauden ratkaisupelit

28.1.2016

Julia Niemen juonikasta passipeliä ja Maja Potparan tehokasta hyökkäyspeliä Jymy tarvitsee 1-sarjan pudotuspeleissä.
Julia Niemen juonikasta passipeliä ja Maja Potparan tehokasta hyökkäyspeliä Jymy tarvitsee 1-sarjan pudotuspeleissä.

Naisten 1-sarjan pudotuspelit alkavat tulevana sunnuntaina. Ennen kauden alkua liiganousun tavoitteekseen asettanut Jymy kohtaa HPK akatemian puolivälierissä.

Sisäpalloilussa kevät ja pudotuspelit kuuluvat olennaisesti yhteen. Tänä vuonna naisten 1-sarjassa tosin pudotuspelit käynnistyvät jo sydäntalvella tammikuussa. Se ei silti niiden merkitystä muuta – pikemminkin vain lisää entisestään. Kuten Jymyn valmentaja Kari Tuomela on kauden 2015–16 hengen tiivistänyt: ”Pelit ovat harvinaisen nopeasti ohitse, jos puolivälierissä käy noutaja.”

Jymy pelasi viimevuotiseen tapaan tyylipuhtaan runkosarjan. 16 ottelusta kertyi 11 voittoa ja vain kaksi 3 pisteen tappio-ottelua. Ainoastaan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Etta jäi jymyläisiltä voittamatta. Pudotuspeleihin etenivät Jymyn lisäksi lohkosta lohkovoittaja Puijo, Nice Team ja Kuortane. Lohko 2:sta suosikit Helsinki Volley (1.) ja LP-Vampula (2.) saivat mukaansa HPK akatemian (3.) ja Euran (4.).

Jymyn puolivälierävastustaja HPK on naisten mestaruusliigassa pelaavan HPK:n akatemiajoukkue, joka lunasti paikkansa täksi kaudeksi 1-sarjaan. Hämeenlinnaan on rakennettu tyttölentopalloilijoille pelaajapolkua Urheiluakatemia Tavastian kautta kohti liigakenttiä. HPK akatemia on tuon pelaajapolun ehkä tärkein pelillinen sisäänajovaihe, missä 1-sarjaottelut antavat sekä kehitysalustan että ponnahduslaudan kohti HPK:n liigajoukkuetta.

HPK akatemian riveissä pelaakin useita jo naisten liigakentillä pelikokemusta kerryttänyttä nuorta pelinaista, joista nurmolaisille tutuin lienee Alajärven Ankkureiden kasvatti Riikka Koivusaari, joka on pelannut myös Jymyn riveissä.

Liigajoukkueen kokoonpanosta ainakin passari Oona Yli-Pekkala, 16-vuotias yleispelaaja Martta Lemola sekä keskitorjujat Pihla Pelkiö ja Roosa Nieminen ovat ykköstä akatemian riveissä tällä kaudella urakoineet.

Ainakaan HPK:n liigajoukkueen pelit eivät haittaa akatemian kokoonpanoa. HPK ei pelaa naisten liigassa keskiviikkoa (27.1.) lukuun ottamatta tällä tai ensi viikolla. Tällöin liigajoukkueen kokoonpanosta saattaa mahdollisesti siirtyä 1-sarjajoukkueen riveihin joitakin pelaajia.

1-sarjan pudotuspelit pelataan tänä vuonna kahdesta voitosta. Vuosikausia käytössä ollut kultainen lisäerä ei tällä kaudella ole käytössä, vaan voittojen ollessa tasan 1-1, jatketaan sarjan ratkaisevaan kolmanteen otteluun.

Jymy ottelusarjan ensimmäinen osaottelu pelataan tulevana sunnuntaina (31.1.) alkaen kello 18. Mahdollinen kolmas kamppailu koittaisi Nurmohallissa seuraavan viikon sunnuntaina (7.2.) kello 18.

1-sarjan puolivälierien pudotuspeliparit

  • Helsinki Volley - Kuortane
  • LP-Vampula - Nice Team
  • Puijo - Eura
  • Jymy - HPK akatemia

Naisten lentopallon 1-sarjan puolivälieräkamppailu
Jymy – HPK akatemia
su 31.1. klo 18 Nurmohallilla