Jymy avasi puolivälierät voitolla

31.1.2016

Jymyn passari Julia Niemi rakensi peliä monipuolisesti.

HPK akatemia pysyi Jymyn köydessä 1-sarjan puolivälieräsarjan avausosassa Nurmohallissa. Jymy hallitsi ottelutapahtumia ja otti kotivoiton erin 3-0 (25-16, 25-23, 25-14).

Jymy lähti 1-sarjan puolivälieräsarjaan harvinaisesta tilanteesta, kun joukkue oli taipunut kahdesti peräkkäin runkosarjan päätöskierroksilla. Ensiksi Kuortane vei Jymyä erin 2-3 ja toiseksi Etta vastaavin lukemin. Jymy-koutsi Kari Tuomela näki kuitenkin tappiopelit Jymylle voitoksi.

-Molemmat ottelut valmistivat meitä parhaiten pudotuspeleihin. Vaikka hävisimme nuo ottelut, pelasimme hyvää lentopalloa hyvätasoisia vastustajia vastaan, Tuomela kertaili ennen HPK-koitosta.

Sunnuntaina HPK haastoi tasokkaalla kokoonpanolla Jymyn. Vierailijan avausseitsikossa liigakentillä peliminuutteja ovat aiemmin kerryttäneet muun muassa nuori hakkuri Martta Lemola, yleispelaajat Noora Venho ja Riikka Koivusaari sekä keskitorjuja Pihla Pelkiö ja passari Oona Yli-Pekkala.

- HPK pelasi runkosarjassa käsittääkseni aika erilaisella kokoonpanolla kuin mitä tänään näimme. Hämeelinna oli selkeästi tavanomaista kovempi tänään ja todennäköisesti myös keskiviikkona, Tuomela näki.

Ottelun avauserä oli Jymyn hallinnassa jo kaksinumeroisille luvuille siirryttäessä. Hakkuri Maja Potpara takoi tehokkaasti 2-paikan hyökkäyksiä vierailijan kenttään ja passari Julia Niemi hassutti kolmesti toisen kosketuksen hyökkäyksillään hämeenlinnalaisia. Ainoastaan HPK:n hakkuri Martta Lemola onnistui takomaan tasaisesti läpi erän pisteitä Jymy-kentästä.

Ottelun päätuomari Ari Hautala nostatti jymyläistunteita toisessa erässä viheltämällä kaksi peräkkäistä käsittelyvirhettä kotijoukkueelle. HPK sai tästä lisävirtaa ja nousi takaa-ajoasemasta Jymyn rinnalle erän puolivälissä. Jymy-luotsi Tuomela joutui turvautumaan 17–17-tilanteessa kotijoukkueen ensimmäiseen aikalisään ottelussa.

Aikalisän jälkeen nurmolaisten pelikuviot löysivät hetkeksi toisensa ja taas katosivat. Ensiksi Jymy takoi usean pisteen eron ja lunasti eräpallon. Toiseksi pallo alkoi poltella nurmolaiskäsissä useiden eräpallojen ajaksi. Lopulta Tanja Eteläaho ratkaisi tsekkilyönnillään erän 25–23 Jymylle.

- Tuomari linjassa ei ollut moitittavaa, vaikka käsittelyvirheet ovat aina tulkinta asia. Toisen erän päätöshetket ovat sellaisia, joissa meidän on edelleen parannettava. Ajoittain pallo polttelee liikaa vastaanottotilanteessa.

Ottelun kolmas erä oli Jymyn lähes alkuhetkistä lähtien. HPK ei saanut enää Noora Venhoa lukuun ottamatta tehoja irti Jymyn kentästä ja taipui helposti pistein 25–14.

Jymyn tehokkain sunnuntaina oli hakkuri Maja Potpara tehoin 18/+13. Kapteeni Tanja Eteläaho säesti 9/+6 ja Lotta Harju pelasi tyylipuhtaasti 7/+7. HPK:n parhaana palkittu Noora Venho oli vierailijan tehokkain 13/+9 tehoin. Martta Lemola säesti 9/+3. Jymyn palkittu oli libero Pauliina Vilppola.

HPK teki ottelussa peräti 36 virhettä. Jymyn vastaava luku oli 21.

Jymyn Kari Tuomela tiivisti viikonlopun mainioksi.

-Eilen A-tytöt pelasivat upean kotiturnauksen ja tuosta joukkueesta samat pelaajat jatkoivat tänään eilisestä. Pelasimme hyvää pudotuspelilentopalloa, ja vastustaja ei todellakaan ollut niin kaukana kuin numerot antavat olettaa. Keskiviikkona on onnistuttava vähintään vastaavanlaisesti kuin tänään, Tuomela mietti.

Jymyn kanssa runkosarjan lohko 1:sessä pelanneet joukkueet ottivat voitot muissa puolivälieräsarjoissa. Nice Team kaatoi LP-Vampulan erin 3-1, Puijo Euran erin 3-1 ja Kuortane Helsinki Volleyn erin 3-0.

Jymy-HPK-puolivälieräsarja on katkolla tulevana keskiviikkona (3.2.) Hämeenlinnan Elenia-Areenassa . Ottelusarjan jatkuessa sen kolmas ottelu pelattaisiin su 7.2. Jymyn kotisalissa.