Jymy avasi välierät tyrmäävästi

14.2.2016

Julia Niemi rakenteli Jymyn hyökkäyspeliä mallikkaasti läpi ottelun.
Julia Niemi rakenteli Jymyn hyökkäyspeliä mallikkaasti läpi ottelun.

Nurmon Jymy tyrmäsi joensuulaisen Nice Teamin naisten 1-sarjan ensimmäisessä välieräottelussa puhtaasti erin 3-0. Kotijoukkueen upea ottelu kulminoitui Julia Niemen tarkkaan ja monipuoliseen hyökkäyspelin rakenteluun.

Jymyttäret ei antanut Nice Teamille sunnuntaina mahdollisuuksia ryöstää nurmolaisten kotietua. Välieäsarjan avauskamppailu oli Jymyn selvin 3-0 (25-20, 25-18, 25-12) luvuin. 

- Olimme niskan päällä selvästi läpi ottelun, tiivisti Jymyn valmentaja Kari Tuomela ottelun kuvan.

Nice Team sai välieräsarjan avausottelussa ainoastaan vain hetkittäin otetta mainiosti pelanneesta Jymystä. Kotijoukkue hyökkäsi monipuolisesti ja tehokkaasti laajalla rintamalla passari Julia Niemen pyörittäessä kuviorikasta hyökkäyspeliä.

- Niemen passipeli on ottanut uuden vaihteen silmään viimeisten viikkojen aikana. Passit ovat tarkkoja ja pelaajat tietävät tasan tarkkaan, että hyökkäyspaikat ovat riittävän hyviä päättääkseen palloja, Tuomela kehaisi Niemeä.

Niemen passityöskentelyn myötä hakkuri Maja Potpara tehtaili kentän isoimman pistemäärän, 19/+14. Vahvaa taustatukea antoi myös vastaanotto- ja puolustuspelissä ansiokkaasti uurastanut Essi Hautamäki, 14/+10.

- Potpara on kirjaimellisesti hakkuri, joka lyö tärkeitä pisteitä meille. Vastaavasti Hautamäki on palannut syksyn tasolleen viimeisten otteluiden aikana. Sitkeä flunssakierre on selätetty ja tulos näkyy taululla.

Nice Team rakensi hyökkäyspeliään sunnuntaina odotetunlaisesti Olga Uglenkon (11/+1) varaan. Ukrainalaisyleispelaajan kuormitus hyökkäyspelissä oli silmiin pistävä. Sen sijaan joensuulaisten toinen ukrainalaisvahvistus Viktoriya Farinyuk (5/+4) penkitettiin pitkällä erätauolla.

- Näissä otteluissa yhdellä pelaajalla ei voi enää pärjätä, Tuomela sanoi ja viittasi Uglenkon suureen passimäärään.

Nice Teamin toinen yleispelaaja, Milja Hytönen onnistui ottelussa ajoittain ja teki 9/+1 tehot. 

Jymyn peli kulkee tällä hetkellä enemmän kuin hyvin.

- Viimeiset viikot ovat olleet mainiot ja tällä hetkellä suoritustaso näyttää hyvältä. Olemme tehneet muutaman olennaisen muutoksen rotaatioomme, jolloin tietyt pelaajamme pääsevät suurempiin suoritusmääriin osa-alueissa, joissa he ovat parhaimpia. 

- Jos kykenemme jatkamaan näin, kaikki on mahdollista, Tuomela päätti.

Toisessa välieräsarjassa Kuortane voitti Puijon erin 3-2. Välieräottelut jatkuvat kahden viikon kuluttua. Jymy pelaa ensiksi lauantaina Joensuussa ja tarvittaessa sunnuntaina Nurmossa. Finaalipaikkaan tarvitaan kaksi otteluvoittoa.

Joukkueiden parhaat
- Maja Potpara, Jymy
- Olga Uglenko, Nice Team


Teksti: Antti Järvenpää