Jymy pelaa mestaruudesta ja liigapaikasta

28.2.2016

1-sarjan finaaliottelut alkavat ensi viikonloppuna.

Jymyn naisten 1-sarjajoukkue eteni 1-sarjan finaaleihin voittamalla lauantaina Nice Teamin suoraan erin 0-3. 1-sarjan mestaruuden lisäksi joukkue karsii liigapaikasta.

Jymyn naiset varmistivat finaalipaikkansa kaatamalla NiceTeamin Joensuussa erin 3–0 (27–25, 22–25, 15–25).

Nice Team vei Jymyä välieräottelun alkupuoliskon, mutta Jymy oli ratkaisuvaiheilla kotijoukkuetta voitonhaluisempi. Jymy nousi sekä ensimmäisen että toisen erän lopulla tappioasemasta voittoon. NiceTeam johti avauserää jo 23–20, mutta nurmolaiset eivät luovuttaneet ja nousivat vielä erävoittoon.

Ennen kaikkea Jymyn virheetön pelisuoritus ratkaisuhetkillä toi erät vierailijalle. Koko ottelussa joensuulaiset tekivät lähes 40 virhettä, kun Jymyn lukema oli lähempänä 20.

Nice Teamin selkäranka katkesi sen menetettyä avauserien voitot ja ottelun kolmas erä oli selvästi Jymyn.

Jymy pelaa mestaruuden lisäksi keväällä liiganoususta. Molemmat 1-sarjan finalistijoukkueet ottelevat myös liigakarsinnoissa. 1-sarjan mestari kohtaa Mestaruusliigan viimeiseksi sijoittuneen joukkueen ja finaalin hävinnyt osapuoli liigan toiseksi viimeisen joukkueen.

1-sarjan finaaleissa Jymy saa vastaansa joko Kuortaneen tai PuWon. Ottelusarja on edennyt kolmanteen ja ratkaisevaan otteluun, joka pelataan sunnnuntaina 28.9. Finaalisarja alkaa ensi viikonloppuna. Otteluaikataulut selviävät alkuviikosta.