Nurmohallin Jymy-lumous jatkui - mestaruus ratkeaa Kuopiossa

19.3.2016

Jymyn valmentaja Kari Tuomela saa keittää vielä kerran Puijolle kärmessopat kolmannen finaaliottelun myötä.
Jymyn valmentaja Kari Tuomela saa keittää vielä kerran Puijolle kärmessopat kolmannen finaaliottelun myötä.

Jymyn naisten taianomainen suoritustaso kotikentällä sai jatkoa. Huimasti pelannut nurmolaisryhmä vei ottelun erin 3-0. Mestaruus ratkeaa sunnuntaina Kuopiossa.

Jymyn suoritustaso kotikentällä oli jälleen niin ylivertainen, että taianomaisuus alkaa siitä jo kadota. Pikemminkin pitäisi jo puhua rutiinista. Niin täydellisesti joukkue on pelannut Nurmohallissa läpi kauden pois lukien tappiolliset Etta- ja Puijo-ottelut.

1-sarjan toisen finaaliottelun lähtökohtiin nähden joukkueiden ilme ja vapautuneisuus olivat täysin odotusten vastaiset. Jymy pelasi selkä seinää vasten, pakkovoitosta. Puijolle ottelu oli mahdollisuus, ensimmäinen tilaisuus katkaista sarja.

Kuitenkin Jymy oli vapautuneempi joukkue kentällä. Paineista ei ollut tietoakaan - tai ainakaan ne eivät näkyneet suoritustasossa. Puijon ilme oli päinvastainen. Ja tulos 3-0 (25-18, 25-17, 25-16) - Jymylle.

- Henkinen kanttimme on kasvanut jatkuvasti. Se on loistava ja joukkueen meininki on letkeä, Jymyn valmentaja Kari Tuomela sanoi ottelun päätyttyä.

Jymyn kapteeni Tanja Eteläaho löi syöttönurkkauksesta kotijoukkueelle tahtia läpi ottelun. Käytännössä ottelun avaus- ja toinen erä ratkesivat, kun Kuopio antoi Eteläahon viihtyä liian pitkään syöttönurkassa. 

Vastaavasti kolmannessa erässä Maja Potpara syötti seitsemän kertaa putkeen. Lentopallo-otteluita ei voi voittaa ilman tappavan tasaista vaihtopallopelaamista. Se puuttui kuopiolaisilta lauantaina.

Lentopallo-ottelut sen sijaan voitetaan syöttönurkkauksessa. Syöttö on ikään kuin ensimmäinen hyökkäys, jonka päälle molempien finalistien peli-identiteetti rakentuu.

- Kaksi viikkoa sitten Kuopiossa Puijo sai puhkottua torjuntaamme lyömällä palloa torjunnan välistä. Vastaavaa ei tänään nähty, Tuomela analysoi.

Jymy otti ottelussa 13 torjuntapistettä, syötti 10 ässää ja teki virheitä kolmeen erään 21. Vastaavasti Puijon virhesarake osoitti 35:tä. 

Erityisvartioinnista huolimatta parhaana palkittu Potpara takoi kentän isoimman pisteluvun, 21/+14. Eteläaho tuki 19 (+6) tehoin. Sanna Alestalo (9/+8) torjui viidesti pisteen arvoisesti.

- Kuviopelimme oli loistavaa, Tuomela tiivisti ja viittasi Jymyn passari Julia Niemen erinomaisen ennakkoluulottomaan pelinrakenteluun.

Vastaavasti Essi Hautamäki ja Pauliina Vilppola mahdollistivat kenttäpuolustuksillaan Jymyn pisteputket. 

- Olemme pelanneet jatkuvasti hyvää play off -lentopalloa. Peli ei ailahtele, ja jos vastustaja ei onnistu, me kykenemme heti iskemään siihen, Tuomela sanoi.

Kuopion paras pelaaja oli palkittu Anni Sorvoja, 11/+10 tehoin. Tammikuussa Espanjan liigasta Puijoon siirtynyt hakkuri Elina Salomäki (8/+2) ei ole vielä kyennyt antamaan täyttä panosta Puijon peliin loukkaantumistensa rasittamana.

Ratkaiseva kolmas finaaliottelu pelataan huomenna su 20.3. klo 16 Kuopiossa. Ottelu striimataan suorana verkkooon. Klikkaa tästä.

Liigakarsinnat alkavat ensi keskiviikkona 23.3. ja jatkuvat heti perjantaina 25.3. kävi ottelussa miten tahansa. Sitä vastoin karsintojen koti- ja vieraspelit ratkeavat sunnuntain ottelun myötä. Jos Jymy on mestari, se avaa karsinnat kotisalissaan keskiviikkona 23.3.


Teksti: Antti Järvenpää