Jymy avasi liigakarsinnat vierastappiolla

24.3.2016

Pieksämäki Volley iski Jymyn vastaanottopelin rikki ja otti ensimmäisen kiinnityksen liigapaikkaan. Jymylle toivoa antoi päätöserä, jossa se kykeni haastamaan liigassa rutinoituneen Pivon. Lopputulos: 3-0 (25-12, 25-17, 25-21).

Jymy ei kyennyt yllättämään Pieksämäki Volleyta naisten liigakarsinnan avausottelussa keskiviikkona Pieksämäellä. Pivo oli vierailijaa selvästi edellä läpi ottelun jokaisella pelin osa-alueella.

- Hyvällä valmistautumisella onnistuttiin hyvin varsinkin keskipelaamisessa. Eliise Hollasin ja Nikolina Alterin peliin olen todella tyytyväinen. Voitot lasketaan ja yksi on plakkarissa, Pieksämäki Volleyn päävalmentaja Satu Natunen tiivisti ottelun.

Jymylle keskiviikkoinen arkipeli oli aikataulullisesti haastava. Kokoonpanosta kuusi pelaajaa istui yo-kirjoituksissa aamu- ja alkuiltapäivän. Ottelun alkamisajankohdan myöhästämisestä huolimatta, joukkue saapui pelipaikalle 50 minuuttia ennen ottelua. Jymyn tehokkaimmat olivat Maja Potpara (7/+0) ja Emmi Riikilä (7/+6).

Varsinkin erien alut olivat nurmolaisilla hakemista.

- Tiukka aikataulu söi pelivirettämme, Jymyn päävalmentaja Kari Tuomela harmitteli.

Pieksämäki syötti totutun tehokkaasti kotisalissaan, mihin Jymyn vastaanottopeli ei kyennyt vastaamaan. Ässiä Pivo kirjautti ottelussa yhdeksän. Jymy neljä. Vastaanotto- (55-35%) ja hyökkäystehoissa (49-33%) Pieksämäki oli selvästi edellä Jymyä.

Ottelutilasto

Ottelusarja jatkuu perjantaina 25.3. Jymyn kotisalissa.