Jymyn NJ-01 pojat SM-finaaleihin

4.4.2016

SM-välierät Lempäälässä pelattiin lauantaina 2.4. Matka aloitettiin aikaisin Nurmosta kohti Lempäälää sekavin miettein. Kuluneen 2,5 viikon aikana angiina ja muut taudit olivat koetelleet joukkuetta niin että viikkoa ennen välieriä treenikuntoisia poikia oli harjoituksissa pahimmillaan 4 kappaletta. Nyt bussiin oli saatu mukaan 11 poikaa eli yhtä angiinapotilasta vaille täysi miehitys. Lukumäärä oli kohdallaan, mutta monella pojalla oli allaan useiden viikkojen tauko peleistä ja harjoituksista. Oli täysi kysymysmerkki mikä joukkueen ’päivän kunto’ olisi.

Vastustajana turnauksessa meillä oli NaPa1, Rikala sekä isäntäjoukkue Lempäälän Jyry. Kolme peliä ’yhteen putkeen’ kahdella kentällä oli ihan  tarpeeksi haastava lähtökohta puolikuntoiselle joukkueella. Ei ollut oikein tiedossa mitä tuleman pitää.

Mutta hyvinhän se turnaus meni! Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli NaPa1. Otteluun lähdettiin vähän normaalista poikkeavalla kokoonpanolla. Pientä alkuhermostuneisuutta oli havaittavissa mutta ensimmäinen erä hoideltiin siitä huolimatta 25-21. Toisessa erässä ei maltettu pelata omaa peliä vaan lähdettiin höntyilemään kaverin mukana. Puolustaminen unohdettiin täysin ja kuviteltiin että pelit voitetaan hyökkäämällä.  Siitä erästä tulikin tappio 25-23. Kolmanteen erään Hemu ja Mikael sitten ottivatkin ’verkkarit pois päältä’ ja erä hoideltiin 15-11. Voitto 2-1 etukäteen pahimmasta vastustajasta oli hyvä alku päivälle.

Toisena vastustaja vastaan asettui Rikala. Rennolla otteella ja taas uudella kuusikolla lähdettiin päin meille ennestään tuntematonta vastusta. 2-0 voitto (25-19, 25-14) oli isolta osalta meidän hyvän syötön ansiota. Syöttö oli koko joukkueen osalta parasta koko kautena!! Hyvin suunnattu napakka leija ja ainoastaan kolme syöttövirhettä koko peliin oli kova juttu finaaleja silmällä pitäen.

Kolmantena joukkueena vastaan asettui isäntäjoukkue Lempäälän Jyry. Peli oli varsin vaihtelevaa mutta koko ajan meidän hallussa. 2-0 (25-9, 25-19) voitto tarkoitti Välieräturnauksen voittoa ja erittäin hyvää asemaa SM-finaaleihin.

Vuosi sitten varmistimme tismalleen samalla joukkueena paikan SM-finaaleihin samassa Lempäälän salissa. Silloin olimme koko sakki ’C-ikäluokan nuorempia’ joten tuuletusten taso SM-finaalipaikan varmistuttua oli melko paljon riehakkaampi kuin tänä vuonna ;). Nyt pysyttiin enemmän asialinjalla ja todettiin että Kauhavan turnauksen (viimeinen pooliturnaus) hölmöilyt joilla yleensäkin pudottiin välieriin on nyt kuitattu ja  uusi suunta kohti SM-finaaleja alkaa. Reissun suurin pettymys oli, kun Urpo Sivulan mieliruokapaikka Vaakon Nakki oli vielä kiinni Tampereella joten legendaariset ’Kuumat Koirat’ jäivät syömättä.

Kolme viikkoa treeniä, kolme harjoituspeliä ja paljon videoiden katsomista menneen kauden peleistä tulee olemaan meidän tie SM-finaaleihin Kuortaneelle 23.-24.4.

Kaikki juniorit toivotetaan paikanpäälle katsomaan C-poikien finaaleja ja kannustamaan joukkuetta hyviin suorituksiin.