Jymyn A-poikien PowerCup kesäretki

15.6.2016 klo 23:00

Tunnelmia välierän jälkeen...
Tunnelmia välierän jälkeen...
Hopia ei oo häpiä
Hopia ei oo häpiä

"Ei tässä mitään tavoitteita ole..."

Hämeenlinnan Power Cupissa A-pojissa oli 7 joukkuetta. Vanhemmissa junnuissa vaikuttavat armeija, kesätyöt ym. syyt, jotka verottavat mahdollisuuksia saada kasaan täysiä joukkeita.
Jymyssäkin lopulta kaikki 96- ja 97-pojat jäivät pois turnauksesta. B-pojatkaan eivät saaneet täyttä joukkuetta kasaan, joten yhdistimme jäljelle jääneet 98- ja 99-pojat (+yksi 00-poika). Näin 7 veljestä ja allekirjoittanut lähtivät kesäretkelle Hämeeseen.
Kesä oli Powerin alkupäivinä hieman kalseahko, mutta rupesi muistuttamaan oikeata kesää lauantaina ja sunnuntaina, jolloin A-ikäisillä on pelit.
Saavuimme perjantai-illalla Hämeenlinnaan. Majoituskoululla oli ollut "pientä" sekoilua ryhmien sijoittelussa. Onneksi joku majoitustättä päätti käyttää omaa järkeä. Näin saimme kodikkaan atk-luokan pariksi päiväksi käyttöön.
Joukkueemme kokoonpanossa oli siis 4 nuorempaa A-poikaa: Aksu, Eetu H (joka oli ollut vuoden vaihto-oppilaana USA:ssa ja pelannut siellä college-sarjaa), Eetu K ja Jaakko V-V. Lisäksi 3 "wannabe-A-poikaa" eli B-poikia: Jaakko L, Patrik ja Arttu. Tosin Pate ja Arttu ovat koko A:n SM-sarjan olleet mukana ja pelanneetkin myös. Joukkue oli lähes sama, kuin edellisessä Powerissa B-poikien sarjassa. Powerissa 7 joukkuetta oli jaettu kahteen alkulohkoon. Jymy oli 3:n joukkueen B-lohkossa. 
Otteluohjelma oli tällä kertaa yllättävän ystävällinen meidän joukkueelle. Ensimmäinen ottelu oli lauantaina vasta klo 12, jossa verkon toiselle puolelle asettui Raision Loimu. SM-sarjassa ei kohdattu, Loimu pelasi eri pooleissa. Loimun Poweri-joukkue oli myös hieman ponnistellen kokoon raavittu. Joku oli ollut armeijassa, joku pitänyt muuten vain välivuotta lajista ym. Mutta joukossa oli myös Loimun liigarinkiin mukaan päässyt Aapeli Kouki. Veljensä Eemeli tosiaan on miesten maajoukkueen kalustoa. Kyllä tälle Aapelillekin lajiin sopivia geenejä on riittänyt. Aika keveästi nousi tennarit maasta ja kropan hallinta oli sujuvaa. Osalla Loimun pojista sen sijaan oli hieman tatsi hakusessa lajitauon jälkeen. Jos ei Jymyn kokoonpanolla yhteisreeniä ole ollut, kuin viime Powerissa, niin vielä kauemmin Loimun kokoonpanolla. Mutta kuten kautta aikain on ollut, niin tässäkin pelissä Jymyn pojilla oli hieman käynnistysvaikeuksia aamun ekaan peliin - vaikka se olisi keskipäivällä. Loimu päätti tehokkaasti lähinnä Koukin kautta tulleita hyökkäyksiä ja kuittasi ekan erän 25-19. Toiseen erään Jymyn pojat olivat jo saaneet kohdistukset paremmin kohdalleen. Tuulet ja maan kaltevuus oli kalibroitu mukaan. Eetu H:kin oli säätänyt sisäisen kellonsa Suomen aikavyöhykkeelle. Tiukka erä, jossa loppupuoli oltiin keulalla. Voitto 25-23. Kolmas erä oli jo selkeämmin Jymyn hallinnassa alusta loppuun ja siitä voitto 15-8.
Lauantain ohjelma oli meidän osalta tiukkaan laadittu. Heti perään kahdella kentällä tuomaroinnit. Ja sitten taas peli klo 14. Tässä jäi osalla tankkaukset aika vähiin..
Toiseen peliin vastaan tuli East Volley: "Iisti" kävi SM-sarjassa A-poolissa. Kerran kohdattiin B-poolissa, mutta silloin ei Iististä ollut vastusta, kun ratkaisevia pelaajia puuttui. Tässä pelissä toteutettiin ekassa pelissä hyväksi todettua sunnitelmaa. Ensin harhautetaan kaveria antamalla erä  helpohkoilla virheillä, 25-22 Iistille. Toinen ja kolmas erä olivat taas Jymyn vahvaa hallintaa: 25-14 ja 15-7! Jiihaa; lohkovoitto! Ja mites se jatko menikään... Jaahas: A-lohkon voittaja menee suoraan välierävaiheeseen ja loput 6 pelaavat puolivälierät. Kaikilla siis vieläkin mahdollisuus vaikka kultaan. Lohko B:n voittaja saa vastaansa A:n viimeisen. Eli meille tuli vastaan melkein naapuri Laihian Luja. Peli oli heti perään klo 15. Eli vieläkään ei osa ehtinyt kunnon ruokaa syömään. Annoin joukkueen logistiikkaosastolle tehtävän hakea kahviosta jotain syötävää. Laihian joukkueella ei menestystä ollut vielä tässä turnauksessa. Sekin joukkue oli kasattu osaksi jo lajin jättäneistä pelaajista. Eli hienoa liikuntakulttuuria olivat tekemässä. Kyllä heilläkin ajoittain oli ihan kelpo suoritusta. Harmi, että olivat hyvän harrastuksen lopettaneet. Eka erä voitettiin 25-19. Toisessa Luja laittoi kunnolla kampoihin. Erityisesti passari Jami Hyöty pallonivel-ranteineen veivasi muutaman pallon näyttävästi meidän kentään. Mutta voitettiin erä lopulta 26-24. Komia päätös päivälle: mitalipeleihin mentiin!
Sunnuntaina jatkui hyvä otteluohjelma: meidän välieräpeli oli vasta klo 11. Eikä tuomarointeja. Ottelukaavio toi jälleen Raision Loimun vastustajaksi. Sehän kuulosti ihan hyvältä.. Toinen välieräpari oli pelattu aikaisemmin. Siinä kärkisuosikit, Rikala ja Riihimäki Lentis (=KeiKa), olivat pelanneet tiukan 3:n erän pelin. Rikala oli sen jälleen vienyt, kuten lauantain alkulohkon pelissäkin.
Eka erä Loimua vastaan oli tiukkaa vääntöä. Jatkopalloille lopulta mentiin ja voitimme sen 26-24. Hyvänen aika; erävoiton päässä mitalista... Tässähän olis ainesta vaikka hermoilla...Mutta itse asiassa missään pelissä ei joukkueella ollut tähän mennessä mitään suurempaa hötkyilyjä, vaikka eriäkin oli hävitty. Ja niin vain toinen erä oli aivan selkeää Jymyn hallintaa ja Loimulla virhesumaa. En päässyt edes kuuluisaa aikalisää pyytämään. Erä- ja otteluvoitto 25-12! FINAALISSA! Varma mitali! Aivan mahtavaa! Nyt jäi reilusti aikaa käydä syömässäkin.
Viimeisessä pelissä vastaan tuli siis Rikala/Dynamot -niminen joukkue. Se oli varsinainen "dream team". Oli siinä sentään yksi Rikala Volleyn pelaaja. Hänen lisäkseen pelaajia Vilppulan Tähdestä (2), Rantaperkiön Iskusta (3), Raision Loimusta (1) sekä Valepasta (1). Joukkueessa enemmistö nuorten maajoukkueringin pelaajia. Noh, jos tähän mennessä vastustajissa on puuttunut eräitä ratkaisupelaajia, niin nyt ainakin oli kunnon vastus. Rikala/Raisku/jne oli jo kahteen kertaan kaatanut toisen ennakkosuosikin eli Rihhimäki/KeiKan. Ei muuta, kuin rennosti vain, onhan tässä jo mitali tienattuna... Ja eikös mitä: Jymyn pojat pelasivat oikein hyvällä tasolla: monipuolista hyökkäyspeliä laidoilta ja keskeltä. Koko joukkue myös puolusti hyvin, mutta erityisesti Jaakko Lampinen liberona nosti omaa tasoaan aivan hurjan loikan ja just siihen tärkeimpään peliin. Jatkopalloilla 27-25 eka erä Jymylle! Toiseen erään /jne-joukkue paransi otteitaan ja oli niskan päällä melkein alusta loppuun. Mutta iskuetäisyydellä oltiin, 22-25 tappio. 3. erä oli aivan kummallinen: Hakalan Eetulla oli syöttö kulkenut aika hyvin koko viikonlopun. Mutta nyt osui oikein huippuputki. Johdettiin jo 7-0 ja niistä ainakin puolet Eetun ässillä! Noh, RV/RI/VT/RL/VL-joukkue piti saada kisaan mukaan ja niinpä heillekin tuli ainakin yhtä pitkä pinnaputki... Heidän hurmio kesti pidempään ja niin vastustajalle ratkaisuerä 15-11... Kyllä siinä vähän harmitti, hetken jo kirkkainkin mitali kiilteli silmissä...mutta se kiiltely taisi sokaista kesken pelin. Noh, en mä olisi sitä varmaan kestänytkään. Mutta nyt mä tiedän, miten sen kannun kanssa siellä lavalla toimitaan. Ehkä ensi vuonna sitten ;-)

Pojat olivat ennen pelejä todenneet, että tämä on vain mukava kesäpeliretki heille. Ei tässä mitään kummempia tavoitteita ole. Sanoin itsekin samalla tavalla, kun muiden valmentajien kanssa juttelin. Kokeneempi Jymyn valmentajakolleega kuitenkin totesi, että ei nämä pojat kyllä pelkästään huumorilla ole matkassa - sen verran on kilpailuhenkeä heissä havainnut. Ja tottahan se oli. Kyllä kunnon asenteella yrittivät pelata ja sellaisia pallonhakuja ym. hienoja suorituksia tekivät, että aivan kuin heille olisi maksettu siitä. Ei sitä kisamoodia tosiaan noin vain kytketä pois, selkärangasta tuli muita komentoja.
Ylpeä olen tästä "kesäretkijoukkueesta". Sen verran kova mittari tuli finaalissa vastaan. Ehkä me pärjättiin noin hyvin Joukkueena Yksilöitä vastaan.. 
Samalla tuli rakettimainen startti omalle valmentajauralle.. ;-) Juhlin tätä mitalia nyt n. 3 viikkoa, joten olen huonosti tavoitettavissa. Jos joku kyselee valmennushommiin, niin ehkä olen kiinnostunut. Mutta vähintäin liigajoukkue pitää olla ;-)

/MVa