Matias on tiikerituki Jymyn miesten verkolla

29.10.2017


Kun hakkurin tontilla pelaava Matias Saviaro pomppaa iskuun miesten 1-sarjapelissä, on vastustajalla nuoressa miehessä pitelemistä. Kokkolan Tiikereiden 18-vuotiaalle kasvatille on mittaa kertynyt peräti 198 senttiä, mikä on lentopallokentillä jo kunnioitettava senttimäärä.

Lentopallon pariin Matias löysi vanhempiensa kannustamana. Äidin kanssa yhteinen harrasteryhmä vaihtui pian Tiikereiden junioriharkkoihin, ja pienen alkujännityksen jälkeen niin treenit kuin pelaaminenkin lähtivät rullaamaan.

  • Pelasin nuoremmista C-pojista vanhempiin B-poikiin Tiikereissä. Neljän vuoden aikana varmasti tapahtui jotain kehitystäkin, hän arvelee.

Kun tuli aika nousta B-ikäisistä seuraavalle ikätasolle, tuli Tiikereitten edustusvalmentaja Matiaksen puheille, ja pyysi mukaan miesten harjoitusrinkiin. Matiaksesta tuli kehityspelaaja, ja siinä vaiheessa hänen uransa yhtyi Nurmon Jymyn miesten 1-sarjajoukkueen kanssa.

  • Periaatteessa se tarkoittaa sitä, että treenaan Tiikereissä ja pelaan Nurmossa. Käytännössä viime kausi meni kuitenkin niin, että treenit jäivät pahasti väliin, ja pelasin viikonloput Nurmossa sekä miesten ykkössarjaa että A-poikien SM-sarjaa.

A-pojissa tuli myös menestystä, sillä Jymy nappasi kauden päätteeksi SM-hopeaa.

  • Se oli ensimmäinen SM-mitalini, ja tähän mennessä myös ainoa, ellei lasketa Power Cupin tsemppisarjan sijoituksia, Matias toteaa.

Matiaksella on treenipaikka Tiikereiden edustusjoukkueessa. Alkaneen kauden hän pelaa kuitenkin kehityspelaajasopimuksen mukaisesti Nurmon Jymyn 1-sarjajoukkueessa.

  • Jymyn kanssa en ole paljon treenannut, mutta peleistä olen saanut kokemusta. Pelaamaan oppii kuitenkin ainoastaan pelaamalla, hän huomauttaa.

Matiaksella on lukio loppumetreillä, ja tulevaisuuden suunnitelmat vielä auki. Hän sanoo elävänsä mieluummin hetkessä kuin suunnittelevansa tulevaisuutta liiaksi etukäteen.

  • Urheiluhieronta ja tai fysioterapia ovat sellaisia aloja, joille voisin opiskella. Lentopallossa unelma on päästä pelaamaan jonkun liigajoukkueen ykkösketjuun, ja kiva olisi tietenkin tienata ulkomailla ja päästä maajoukkueeseen. Se on kuitenkin vielä iso unelma.