Miesten tulevan kauden joukkue osa 2

3.9.2018


Tehtyjen pelaajasopimusten julkaiseminen jatkuu osastolta ’Tuttuja kasvoja Nurmohallilta’. Kyseessä joukkueen kova selkäranka, joka on nähnyt ja kokenut jo useamman kauden ilot ja haasteet.

Tuomas Ruuska: 37 vuotias 192 senttinen yleispelaaja. Joukkueen kapteeni (tosin asiaa ei taida olla vielä ehditty kertoa hänelle itselleen. Kaudenavaussaunaillasta poissaolo voi monesti johtaa läpi kauden kestäviin rooleihin ?). Tuomas on ollut ’jo muutaman kauden’ joukkueen tuki ja turva niin hihaosastossa kuin hyökkäyspäässäkin. Joukkueen todellinen leaderi, jonka sanomiset menevät nuorimmankin osaston selkäytimeen. Perheen kasvaminen kesän kynnyksellä pitää Tuomaksen sen verran kiireisenä kodin, työpaikan ja Liikkarin välillä, että valokuvaa tästä lentopallokenttien Clark Kentistä ei ole saatu otettua.

Ville Kivenmäki: 25 vuotias 190 senttinen passari. Luonnonharvinaisuus eli ’Sininen Tiikeri’, jollaista harvoin tapaa vapaana luonnossa. Nimitys lienee Kokkolan aikojen peruja, kun Ville teki ensiesiintymisensä Kokkolan Tiikereiden liigajoukkueessa vuonna 2011 (vuonna, jolloin Tiikerit pelasivat lajinmukaisessa sinisessä värityksessä). Silloin YLE uutisoi asiasta seuraavasti : ’Lentopallon Mestaruusliigan Kokkolan Tiikerit vahvisti pelaajistoaan ja valmennustaan. Joukkueeseen liittyi 18-vuotias passarilupaus Ville Kivenmäki. Kivenmäen meriittilistalta löytyy mm. A-poikien Power Cupin mestaruus.’ Kyllä YLE tietää. Onnea Villelle Power Cupin mestaruudesta näin jälkikäteen! 1-sarjan pahimmat syötöt luvassa millimetrin tarkkojen passien lisäksi.

Patrik Hakamäki: 19 vuotias 187 senttinen yleispelaaja. Nostohommat hoituvat niin hihalla kuin sorminostoinakin ’just’ eikä ’melkein’. Sarjan nopeimmat jalat ja nopea vaivaton pomppu on aiheuttanut vastustajille ongelmia sarjassa jo useamman vuoden ajan - nuoresta iästään huolimatta nyt käynnistymässä neljäs kausi 1-sarjassa. Patesta on tiettävästi kiinnostunut myös Suomen Puolustusvoimat, joten mahdollinen pienimuotoinen farmisopimus S A Intin kanssa tehtäneen tulevalla kaudella. Tässä pelimies, joka ei koskaan luovuta ja jonka kutospaikan puolustus kuuluu bravuureihin.

Sami Talvitie: 24 vuotias 187 senttinen keskitorjuja. Samilla on vankka näkemys asioiden tärkeysjärjestyksestä : millimetrit Ilkassa tai nettiraporteissa eivät merkkaa mitään. Ainoa mikä ratkaisee on peleissä tehdyt pisteet ja vaimennukset. Kausi näyttää peesaako hän Oliver Helanderia median haastattelualueella, kun parhaan pelaajan palkinnot on käyty pokkaamassa… Saa joukkueen mediamoguli hankkia piikkarit, jotta pysyy perässä. Nopeat jalat, nopeat kädet – siihen pysähtyy kovemmatkin hyökkäykset.

Jouni Hoiska: 28 vuotias 191 senttinen keskitorjuja. Jouni on joukkueen todellinen Socrates, johon viittaa sekä Jounin parta että ajatustenvirta (sekä saunaillassa että sen ulkopuolella). Kuri ja järjestys hoituu Jounin leppoisalla otteella niin pelihommissa kuin työelämässäkin. Joukkueen Whatsupista EI löydy kuvaa, jossa ei olisi vähintään 150 kiloo rautaa Jounin kanssa. ’Salilla eka, salilla vika’ toimii, tosin välillä joutuu vähän ottelemaan Mikan kanssa kumpi siellä vikana olikaan. Sali on Jounin toinen koti.

Arttu Mansikkaviita: 18 vuotias 180 senttinen yleispelaaja / libero. Pelipaikoissa teki viime vuonna ’viiden suoran’ eli pelasi niin yleispelaajana, liberona, passarina, keskarina kuin hakkurinakin. Tästä suorituksesta ’hattu päästä’ ja kiitos! Periaatteena Artulla on, että ’pallo kuppiin kerralla’. Tämän todistaa sekä kauden hyvä vo-nostoprosentti kuin alle viiden tasoitus golfissa. ’Alle 18 vuotiaat pois pelikoneilta’-huudot eivät enää raikaa kaikilla huoltoasemilla, joissa kauden aikaan pysähdytään. Lisäksi Arttu saa pitää itse voittorahat, eikä joudu luovuttamaan niitä sakkokassaan.  Voittorahoista puheenollen: Arttu on joukkueen pokeriässä!