Otteluennakko Jymy – Rantaperkiön Isku

21.9.2018


Sunnuntaina jatketaan miesten 1-sarjaa ja silloin Jymyn kotiluolaan vieraaksi saapuu Rantaperkiön Isku Tampereelta.

Jymyn tiukka ohjelma heti kauden alkuun jatkuu sunnuntaina, kun vastaan asettuu viime kaudella (kuten 43 muutakin kautta) Mestaruusliigassa / Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelannut Rantaperkiön Isku. Isku säilytti viime kauden päätteeksi paikkansa Mestaruusliigassa, mutta omalla päätöksellään hakee nyt vauhtia 1-sarjasta ja kantaa samalla harteillaan ylivoimaista 1-sarjan mestarisuosikin viittaa. Joukkueen runko on pääasiassa sama kuin viime vuonna liigassa sisältäen  vain muutamia muutoksia. Joukkue menetti muutaman avainpelaajan uuteen kauteen tultaessa (mm.  Mika Mäntylä Jymyyn, Mauri Kurppa Tutoon), mutta toisaalta sai ’ihan hyvän tasoisia vahvistuksia’ joukkoonsa kun Aleksi ’Allu’ Mutka siirtyi joukkueen riveihin Pielaveden Sammosta. Lisäksi Isku ’tyhjensi’ LeKin yleispelaajaosastoa, kun Eetu Rantanen ja Simo Puttonen siirtyivät Sinisistä Punaisiin.

Jymyn lähtökohdat peliin: Ennen kauden avausta valmentaja Slobodan Krljic peräänkuulutti voittamisen tahtoa. Sitä ei kovinkaan laajassa mitassa nähty viime sunnuntaina, vaan se legendaarinen ’Apina roikkui selässä’. Kauden avaus kotiluolassa toi selvästi ylilatausta peliin, joka sitten suli Liikkarin hienolle pelialustalle. Nyt kuitenkin apinan pitäisi olla poissa selästä, sen verran rivakasti TUTO Volley pöllytti Jymyä. Ei tainnut edes apina sitä menoa kestää…  Nyt kauden eka matsi on kuitattu pois ja suunta pelillisesti ehjempään peliin täynnä voittamisen tahtoa. Oman mausteensa Jymyn kokoonpanoon tuo Bulgariasta palannut joukkueen junnuosasto. Löytyykö heidän joukostaan muulle joukkueelle kirittäjää, kun nuoret pelimiehet raapivat parkettia täynnä halua päästä kentälle haastamaan avauskuusikon paikkoja. Lisäksi Mika Mäntylä kohtaa (kahden) viime vuoden joukkueensa, joten jonkinlaista henkien taistoa on odotettavissa verkon molemmin puolin.

Jymyn alkukauden otteluohjelma tuo vastaan heti ensimmäisissä peleissä kauden kovimman kolmanneksen. Viiden ensimmäisen pelin aikana kohdataan kaikki kauden ennakkosuosikit: ’liigatasoiseksi’ vahvistunut TUTO, viime vuoden Liigajoukkue Isku, viime vuoden 1-sarjan mestari Hurmos sekä viime viikonloppuna Hurmoksen haastanut Lempäälän Kisa. Jos nämä pelit eivät motivoi pelaajia ja kiinnosta katsojia niin johan on ihme!

Kun vastus on edellä mainitun luokkaa, joukkue tarvitsee kunnon kannustuksen Nurmon Liikkarille tulevana sunnuntaina(kin). Nyt Nurmohallille vaikka isommallakin porukalla sunnuntaina 23.9. klo 16.

Tervetuloa!