Jymyn miesten joukkue pesi kasvonsa

24.9.2018

Viime viikonloppuna TUTO Volleylle kärsityn rökäletappion jälkeen oli Jymyn miesten joukkueella kasvojen pesun paikka. Ennen kauden alkua tavoitteena oli tehdä Nurmohallista jokaiselle joukkueelle paha paikka vierailla. TUTO Volleyn kohdalla siihen ei pystytty, mutta nyt sunnuntaina 1-sarjan mestarisuosikki Rantaperkiön Isku onnistuttiin laittamaan ajoittain todella ahtaalle. Pisteitä ei vielä saatu, mutta pelaamisen palaset alkoivat loksahtelemaan paikalleen. Isku vei ottelun 3-1 (22-25, 25-23, 25-20, 25-15) joten edes lohtupistettä ei vielä onnistuttu kairaamaan.

Jymy lähti peliin ennakkoluulottomasti vahvalla henkisellä fiiliksellä. Missään kohtaa ei alettu vahvaa vastustajaa kumartelemaan, vaan jokainen pallo pelattiin ennakkoluulottomasti ja etenkin vaihtopallopelaaminen toimi hienosti. Syöttöruudussa annettiin vähän tasoitusta vastustajalle, mutta hyökkäyspeli oli todella vahvaa. Ensimmäinen erä Jymylle.

Toinen erä seurasi ensimmäisen kaavaa, mutta erän loppumetreillä Iskun rutiini oli kovempi ja erä Iskulle. Kolmannessa erässä Jymy joutui perässäroikkujan rooliin ja pelin päälle ei enää päästy. Ajoittain pientä kiriä oli havaittavissa mutta aivan kantaan ei päästy. Neljäs erä olikin sitten Iskun ylivoimaa: Jymyn torjuntapuolustus ei enää ollut täysin tikissä ja ns. helppoja palloja jäi puolustamatta. Ansaittu voitto Iskulle, mutta hyvä peli Jymyltä.

Jymy onnistui tänään erittäin hyvin vastaanottopelissä. Parivaljakko Ruuska-Alanen luuti vastaanotossa loistavilla vo-%eilla. Myös Mika Mäntylä, Jere Syrjälä ja Pate Hakamäki (neljäs erä) pitivät vastaanoton hyvässä kuosissa ja näin Ville Kivenmäki pääsi pyörittämään monipuolista passipeliä. Tehot löytyivät tänään hyvin joka pelipaikalta: hakkuri Matias Saviaro teki hyvät hakkurin pisteet (18 tehtyä hyökkäyspistettä, kokonaispisteet 21 / +11), Mika Mäntylällä oli hyvät tehot yleispelaajanpaikalla (8 tehtyä hyökkäyspistettä, kokonaispisteet 11/ +5) ja keskipelaajien kunkkuna oli Slobo Krljic (6 tehtyä hyökkäyspistettä, kokonaispisteet 8 / +4).

Ottelun parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat Iskun Joel ’Jobu’ Laakso ja Jymyn Timo Alanen. Jymystä olisi voinut palkita myös Tuomas Ruuskan, Mika Mäntylän, Matias Saviaron, Slobodan Krljicin, Ville Kivenmäen, Karri Ravealan jne jne, niin vahva oli esitys JOUKKUEENA. Lisäksi erityismaininta menee Jymyn äänekkäälle ja rytmikkäälle jumppanurkalle, joka Jere Syrjälän johdolla pärjäsi huutomyrskyn luojana suomalaiselle lentisfanilaumalle Varnassa.

Muuta huomioitavaa: Nurmon Liikkari alkaa muistuttamaan 90-luvun Nordensjöldin kadun jäähallia. Silloin tarinan mukaan oli pelkona, että jos halliin meni peliä katsomaan pikkutakki päällä, saattoi joutua HIFKn valmentajaksi. Siitä nurmolainen versio koettiin tänään, kun joukkueen roudari Pasi tuli hallille tilastointimietteet mielessään ja löysi itsensä päävalmentajan tuolilta.

Jymyn tiukka ohjelma heti kauden alkuun jatkuu ensi lauantaina, kun Jymyn bussin keula suuntaa kohti Lempäälää LeKin vieraaksi. Lähdetään taas parantamaan omaa peliä parin napsun verran.