Otteluennakko LeKi – Jymy

26.9.2018

Lauantaina Jymyllä on kuntopuntarina jälleen yksi sarjan ’kovasta kolmanneksesta’ - Lempäälän kisa.

Lauantai-illan huumaa on jälleen odotettavissa Lempäälän Hakkarissa, kun vastakkain asettuvat kotijoukkue Lempäälän Kisa ja vierailija Nurmon Jymy. Viime vuonna yli 200 katsojan keskiarvolla paikalla LeKin kotiotteluissa ollut Lempääläisyleisö tulee tekemään joukkueiden illasta ikimuistettavan.

Lempäälän kisa on pelannut ennen kauden alkua vakuuttavia harjoituspelejä niin 1-sarjan kärkijoukkueita kuin Mestaruusliigajoukkueitakin vastaan, mutta voittosarake näyttää itse sarjan alettua kahden ottelun jälkeen tyhjää. Ensimmäisessä ottelussaan LeKi haastoi hienosti viime vuoden 1-sarjan mestarin Hurmoksen (niukka tappio 3-2), mutta suoritti otteluraportin mukaan jonkinlaisen mahalaskun TUTO Volleytä vastaan. TUTO Volley on siis kauden alussa kurmoottanut kummatkin illan joukkueet tylysti 3-0. Mikä tuota nousijajoukkuetta oikein riivaa…

LeKin miehistö on muuttunut jonkin verran viimekaudesta. Lähtijöiden listalla olleet Puttonen ja Rantanen kohdattiin jo viime sunnuntaina Iskun paidassa, kun taas uudet tulokkaat Mestaruusliigajoukkueista Siirilä (Raision Loimu), Kasper Pennanen (Pielaveden Sampo), Juki Lehti (Hurrikaanin valmennuspenkki), Teemu Koivunen (Akaa Volley) ja Jyri Niemi (Lakkapää) tuovat takuulla uutta maustetta LeKin peliin. Huomioitava on myös, että ’Kuljun Pyöveli’ ei ole enää tulevalla kaudella valloittamassa Mestareiden Liigan parketteja VaLePan riveissä, vaan keskittyy nyt täysin pallontappamiseen (kirjaimellisesti) LeKin riveissä. Jymyn pelipalaverissa tullaankin teroittamaan joukkueen junnuosastolle, että luvassa on poikkeuksellisen kova härö-sakko, jos joku erehtyy pyytämään nimikirjoituksia kesken ottelun!

Jymyn lähtökohdat peliin: Viime sunnuntaina Jymy nousi lattiasta TUTO Volleyn täystyrmäyksen jälkeen. Kentällä nähtiin valmentaja Slobon peräänkuuluttama taisteleva joukkue, joka pystyi pelaamaan varsin ehjää lentopalloa 2,5 erää ja laittamaan Rantaperkiön Iskulle kampoihin. Iskun Matti Hietasen hyppysyöttöjen ja hirmuisten viistolyöntien pysäyttäjiksi Jymystä ei vielä ollut, mutta peli-ilme ja tekemisen taso on menossa oikeaan suuntaan. Aivan täydellä miehistöllä Jymy ei pääse  lauantaina matkaan johtuen pelaajien työhommista ja yliopiston tenttipäivistä, mutta lukumäärältään täysi ja taisteluhaluinen joukkue mukaan varmasti saadaan LeKiä haastamaan.

Ottelussa päästään myös jännittämään toteutuuko IsoVeli – PikkuVeli asetelma kentällä myös kirjaimellisesti: LeKin passari Kasimir Luostarinen (20v.) odottaa takuulla malttamattomana, päästääkö Slobo irti Mikael Luostarista (16v.) jumppanurkasta  ja toteutuuko Lempäälän areenalla veljesten kohtaaminen. Ja kuka vie silloin ketä… ? Varmaa kuitenkin on, että viidennellä penkkirivillä Hakkarin katsomossa Äiti-Luostarinen toivoo ottelun lopputulokseksi lentopallossa perin harvinaista, jopa poikkeuksellista, tasapeliä….

Lisäksi ilouutisia sille satapäiselle fanijoukon osalle, joka ei Nurmosta lähde Lempäälään Jymyä kannustamaan (koska lauantai on Pohjanmaalla saunaehtoo): mediatiimi järkkäilee live-kuvaa facebookin sivuille lauantai-illan ottelusta. Toivottavasti saadaan yhteydet pelaamaan ja lauantai-illan Hakkarin tunnelmaa välitettyä myös pohjalaiskoteihin. LeKin manageri Raunio on tosin luvannut, että paikanpäälle saapuvien pohjalaisfanien kunniaksi lauantain kisamakkarana LeKin grilleissä höyryää Atrian Käriste pohjalaista koti-ikävää lievittämässä. Nyt siis kannattaa Hakkariin suunnistaa kauempaakin.

https://jymylentis.sporttisaitti.com/miesten-1-sarja/kausi-2018-2019/otteluennakot-ja-raportit/leki-jymy-29-9-2018/#token-711630