Otteluraportti LeKi – Jymy

30.9.2018

Kaksijakoisen LeKi-peli ei avannut Jymyn pistepussia

Lauatai-illan peli Hakkarissa ei jäänyt suurten klassikkojen joukkoon. LeKi hoiti homman ja otti väkisin vajaamiehisenäkin pisteet illan pelistä ja jätti Jymylle vain merkintöjä ’treeneissä parannettavaa’-listalle.

Kaksi ensimmäistä erää meni Jymyltä aivan ohi. Pitkällä erätauolla oltiin ennen kuin oikein huomattiinkaan 2-0 tappioasemassa. Ensimmäisen erän alku oli vielä suht normaalia tekemistä, mutta LeKin siirtyessä kuskin paikalle 16-14 tilanteessa, Jymy jähmettyi ja sitä kohmeisuutta kestikin sitten 1,5 erää. Ensimmäinen erä LeKille 25-18 ja toinen 25-13. Viime viikonlopun kylmän viileään vastaanottopeliin ei nyt pystytty ja koko ottelun virhesaldo tuntui olevan täynnä jo kahden ensimmäisen erän jälkeen. Syöttövirheitä ensimmäiseen erään 7 (!) kappaletta.

Pitkältä erätauolta tullessa Jymy kaivoi uuden ilmeen esiin ja lähti aktiivisemmin peliin. Hyvä tuntuma saatiin heti ensimmäisistä palloista torjunta-puolustuksen ollessa todella rautaa. Pian oltiin 10-4 johdossa ja tätä johtoa ei hukattu missään vaiheessa. Erävoitto Jymylle pistein 25-16. Ainoastaan 5 virhettä koko erään ja jopa 4 torjuntapistettä (jotka ikävä kyllä olivat koko pelin ainoat torjuntapisteet). Neljäs erä jatkui siitä mihin kolmas päättyi. Jymy pääsi heti kuskin paikalle ja johti erää kahden pisteen kaulalla 10-8 tilanteeseen asti. Siitä alkoi LeKin hiivintä rinnalle (17-17) ja ohi. Erän lopussa LeKi runnoi syötöllään Jymyn vastaanoton ja hyökkäyspeliin ei päästy. LeKi vei erän lopun 8-1 ja koko erän 25-18.

Valmentaja-Slobon kiteytyksenä peli hävittiin vastaanottoon sekä tolkuttoman suureen määrään virheitä. Pistemiehet olivat tutut Saviaro (18/+5), Mäntylä (10/+2) ja Krljic (9/+7).

Ottelun parhaina palkittiin LeKin Kasper Pennanen (jonka LeKi-lempinimi ’Moukari’ ei ollut yhtään alimitoitettu, sen verran komeasti viistolyönnit Jymyn kenttään upposivat) ja Jymyn passari Ville Kivenmäki.

Tulossa työntäyteinen viikko harjoitussalilla ennen tulevaa tuplaviikonloppua Jymy-NaPa ja Jymy-Hurmos. Treenattavaa löytyy. Suurta lentopallotietäjää lainaten ’Lentopallo on syöttö-vastaanotto peli’…