Otteluraportti JyLe-Jymy

15.10.2018

JyLe-Jymy 2-3 (23-25, 25-23,25-20, 12-25, 9-15)

’Life is like a rollercoaster. It has its ups and downs. But it is your choice to scream or enjoy the ride’- riimittely sopi loistavasti kuvaamaan sunnuntain peliä Jyväskylässä. Peli oli melkoista ylä- ja alamäkeä, paikoin huutoa muutaman keltaisen kortin säestämänä ja paikoin pelistä nauttimista. Pelistä muodostui myös hakkureiden taistelu, joka loppupeleissä kääntyi Jymyn eduksi. Hyvä Mika!

Ensimmäisessä erässä Jymy pääsi peliin mukaan erittäin tahmean alun jälkeen tilanteessa 5-2. Tilanteessa 7-6 alettiin pelaamaan tasaista vaihtopallopelaamista aina tilanteeseen 20-18 (Jylelle) asti  Jyle johti vielä erän lopussa 23-21, mutta Jymy nousi väkisin ohi Mäntylän kahdella ja Kivenmäen yhdellä pisteellä ja yhdellä vastustajan virheellä.  Erä Jymylle numeroin 25-23. Erä mentiin hyvinkin normaalista poikkeavalla aloituskuusikolla Mika Mäntylän pelatessa hakkurin paikalla ja Matias Saviaron pelatessa toisena yleispelaajana. Vastustajalle annettiin urakalla tasoitusta aloitusruudussa aloitusvirheiden oltua 5 kpl.

Toinen erä aloitettiin yhtä tahmeasti kuin ensimmäinenkin. Piristyminen alkoi nyt tappiotilanteessa 3-1 ja rinnalle päästiin jo lukemissa 4-4. Tilanteesta 6-5 Jyle pääsi kuskin paikalle eikä luopunut johtoasemastaan missään kohtaa. Jymyn 14 virhettä erässä ei auttanut takaa-ajossa, vaan perävaloja jouduttiin katsomaan koko erä. Erävoitto Jylelle 25-23.

Kolmas erä oli JyLen erä. Se vei koko erää alusta loppuun tehden erässä ainoastaan 6 virhettä. Jylen vastaanotto toimi loistavasti ja erä oli hakkuri Tino vuoren juhlaa hänen tehdessä 10 pistettä erään.

Neljännen erän alussa osat vaihtuivat. Jymy otti pelin hallintaansa ja vei koko erää alusta loppuun ja vastustajan tekemät 14 suoraa (pääosin hyökkäyspään) virhettä avitti Jymyn selvään erävoittoon 25-12.

Viides erä oli Jymyn erä. Jouni Hoiska pamautti erän alkuun kaksi ässää, mikä antoi loistavan alun lyhyeen erään. Jymyn vastaanotto toimi hienosti ja Ville Kivenmäki pyöritti peliä monipuolisesti. Tarkka pelaaminen (vain kaksi virhettä) piti Jymyn johdossa loppuun asti ja erävoitto lukemin 15-9.

Jymyn pistemiehet tänään olivat Mäntylä (25/+22), Krljic (13/+8), Kivenmäki (8/0), Hoiska (7/+6) ja Ruuska (7/+2).

Ottelun parhaana palkittiin kummankin joukkeuiden hakkurit (Jymy / Mika Mäntylä ja JyLe/ Tino Vuori).

Taisto jatkuu ensi lauantaina ottelulla Kuortaneen valmennuskeskusta vastaan.