Otteluennakko Jymy-Kuortane. La 20.10. Nurmohalli

18.10.2018

’Etelä-Pohjanmaan Derby’ Nurmon Liikkarilla ensi lauantaina

Kyyjärvi, Vammala, Tampere, Lempäälä, Jyväskylä… Paljon on joukkueita, jotka tulevat melko läheltä Nurmoa, mutta kuitenkin ’eri kylästä’. Lähimmäksi paikallisderbyä päästäneen kuitenkin tulevana lauantaina kun Jymyn vastustajaksi asettuu Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue. Toivottavasti ’melkein paikallispelin’ tunnelmaa saadaan yleisönkin lauteille - kentällä tuota fiilistä varmasti tulee löytymään.

Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue on Jymylle tänä vuonna kohtalainen arvoitus. Kuortaneen joukkue uusiutuu parin vuoden välein ja nyt verkon taakse asettuu keskuksen tuore joukkue, joka pelaa 1-sarjaa ensimmäistä vuottaan. Joukkue koostuu pääosin -01 &-02 syntyneistä maajoukkuejunioreista, jotka ovat enemmänkin tuttuja yksilöinä viime vuoden B-junioreiden ja tämän kauden A-junioreiden peleistä. Ikävuosien mukaan näitä pelimiehiä ei kannata alkaa arvottamaan, vaan kyseessä on hyvin yhteen pelaava hyvien yksilöiden joukkue, joka pääsee treenaamaan yhdessä useita kertoja viikossa, jopa päivässä. Odotettavissa on vahvaan torjunta-puolustukseen nojaava vastustaja, joka jaksaa ’ryynätä’ jokaisen mahdollisen puolustuspallon ja joka on erittäin kärsivällinen hyökkäyspään pelissä. Aikaisempien otteluraporttien perusteella joukkue on myös aggressiiviseen syöttöön on panostava porukka.

Jymyn lähtökohdat peliin: Viime viikonloppuna Jymy voitti JyLen vierasottelussa Jyväskylässä. Vähän uutta taas kokeiltiin ja hyviä eväitä jäi reppuun tuosta reissusta. Peli alkaa olemaan uomissa sekä kentällä että kannustusnurkassa. Viime viikonloppuna taidettiin kokea jonkinlainen ’kannustamisen suomenennätys’, kun tuomaristo puuttui jo älämölön määrään ja liian lähelle kentän reunoja ulottuneisiin koreografioihin. Napsahtipa koko ’jumppanurkalle’ myös keltainen kortti, vaikka huutojen sisällössä ei päästy vielä lähellekään keltaisen kortin rajaa – taisi volyymitaso vaan yllättää hiljaisen keski-suomalaisen palloiluhallin ?. Koska keltaista korttia ei voi osoittaa 8 henkilölle, niin se osoitettiin/merkattiin ’täysin viattomalle’ Karrille. Joukkueella on menossa kolehdinkeräys keltaisesta kortista johtuvan joukkuesakon kattamiseksi, jotta opiskelija ei joudu yksin maksumieheksi.

Viime sunnuntaina Jymy siis voitti Jyväskylässä JyLen, kun taas Kuortane voitti JyLen lauantaina Kuortaneella. Edellisviikonloppuna Jymy voitti lauantaina NaPan, kun taas Kuortane voitti Napan saman viikonlopun sunnuntaina. Tasaiselta vaikuttaa… joten legendaarinen ’päivän kunto’ ratkaisee.

Kaikki paikalle tämän kauden etelä-pohjalaiseen derbyyn lauantaina klo 16 Nurmon Liikkarille!!