Otteluraportti Jymy-Kuortane 20.10.2018

21.10.2018

Jymy-Kuortane 3-0 (25-23, 25-20, 25-21)

Lauantain peli Jymy-Kuortane ei tule jäämään ’Lentopallon Klassikoiden’ joukkoon, mutta todistaa sen, että pallopelissä voi huonollakin pelillä voittaa. Ottelussa oli havaittavissa vähän ’isät vastaan pojat’ -asetelmaa ja Jymyn kovimpana motiivina oli ’pelata peli pois ja lähteä saunomaan’. Mikan odottamassa oleva 5 kiloinen paahtopaisti ja lämmin sauna olivat motivaattoreina riittävät ja peli hoidettiin nopeasti alta pois.

Ensimmäisessä erässä Jymy johti peliä alkuhetkistä 20-12 tilanteeseen asti. Liiallinen hyvän olon tunne hiipi paidan sisään, ajatukset karkasivat jo saunan löylyihin ja Kuortane päästettiin mukaan peliin. Kuortaneen Kimmo Ylönen tekikin Jymylle kunnon herätyksen 7 pisteen syöttöputkellaan. Kuortane pääsi jo jopa 23-22 johtoon, mutta Jymy hoiti erän Mika Mäntylän ja Pate Hakamäen pisteillä kotiin. Jymy tasoitteli peliä erässä 13 virheellä, joista kahdeksan virhettä syöttöruudussa. Erä Jymylle 25-23.

Toinen erä oli hyvinkin ensimmäisen erän toisinto. Jymy vei erää alusta alkaen ja johti jo 19-14, jonka jälkeen päästettiin taas Kuortanetta mukaan peliin. Nyt kuitenkaan peliä ei päästetty niin jännäksi vaan erä vietiin 25-20. Korostunut asia tässä erässä oli jälleen Jymyn lukuisat syöttövirheet (7 kappaletta). Erä Jymylle 25-20.

Kolmannessa erässä Jymy lähti tilanteessa 7-7 karkuteille, nykäisi 3 pisteen johdon ja piti 3-4 pisteen johdon loppuun asti. Erä Jymylle 25-21.

Jymyn vastaanotto oli tänäänkin melko hyvällä mallilla. Libero-Alanen luuti koko pelin hienosti kovilla prosenteilla ja tukena hänellä oli tänään sekä Ruuska että Pate. Hyökkäyksen teho joukkueella oli n 50% ja torjuntoja otettiin jopa 8 kpl.

Jymyn pistemiehet tänään olivat Mäntylä (20/+14 Huom! Kolmeen erään!!), Krljic (7/+2), Kivenmäki (6/-2) ja Saviaro (6/+2).

Ottelun parhaina palkittiin Jymyn Mika Mäntylä ja Kuortaneen Santeri Välimaa.

Nyt hyvä treeniviikko ja sen jälkeen lähdetään lauantaina Itä-Suomen turneelle Maaninka (Pielavesi)-Joensuu akselille pisteiden metsästykseen.