Otteluennakko Maaningan Mahti - Jymy ja Karelian Hurmos - Jymy

25.10.2018

Odotettavissa ’iloista peliä Itä-Suomessa’ – Jymy kohtaa viikonloppuna sarjaykkösen Joensuun Hurmoksen ja sarjakolmosen Maaningan Mahdin vieraspelikiertueellaan

Jymy tekee tulevana viikonloppuna itä-suomen kiertueen, jota voidaan pitää kohtalaisena kuntopuntarina niin kilometrien kuin vastustajienkin suhteen. Lauantaina joukkue suuntaa Pielavedelle (väliaikainen Maaningan kotihalli), sieltä Outokumpuun ja sunnuntaina Joensuuhun, josta vielä sunnuntaina paluu halki Suomen kotihallille laskemaan reissusta saadut pisteet.

Maaningan Mahdilla on ollut vahva sarjan avaus: kuudesta ottelusta viisi voittoa ja ainoana ’punaisena ympyränä’ tulostaulukossa tappio sarjajohtaja Hurmokselle. Kotisalinsa ollessa remontissa Maaninka pelaa pelinsä Pielavedellä, mikä saattaa antaa hivenen tasoitusta lauantain otteluun. Ainakin viime viikonloppuna saivat KyKy-pelin jännäksi tuossa vierassalissa. Maaninka on muuttunut kokoonpanoltaan viime kaudesta, mutta ainakaan heikentyneenä joukkueena sitä ei kannata pitää. Laiturikaksikko Karinen-Karttunen on kovassa vedossa ja pystyvät vahvoilla kutospaikan hyökkäyksillään tuomaan monipuolisuutta peliin.

Hurmoksesta…. No, Hurmos on Hurmos. Voisi jopa sanoa, että se on ihan oma lukunsa tässä 1-sarjassa. Tällä kaudella seitsemän voittoa seitsemässä ottelussa. Ainoat pistemenetykset (nekin 3-2 voittoja) Rantaperkiön Iskulle, TUTO Volleylle ja LeKille. Ohimennen myös 1-sarjan pelien lomassa Suomen Cupissa voitto SAVO-volleystä. Siinä ehkä tärkeimmät taustat peliin. Jymyn ei tarvitse tässä pelissä kantaa päällään ennakkosuosikin viittaa, vaan pääsee raikkaasti haastamaan.

Jymyn lähtökohdat viikonloppuun: Kauden tahmean alun jälkeen on nyt opeteltu myös voittamista. Kolme voittoa neljästä viime pelistä (ainoa tappio juuri Hurmokselle) on tuonut oman säväyksensä ja itseluottamuksen joukkueen peliin. Tulevana viikonloppuna kuitenkin vastukset kovenevat ja pelata saa ihan tosissaan. Oman jännitysmomentin parin päivän Itä-Suomen turneelle tuo myös se, millaisella ryhmityksellä kussakin pelissä ollaan. Avainkysymyksenä siis ketä pelimiehiä Nurmohallille lähtöhetkenä lauantaiaamuna ilmestyy - onko kulkuväline bussi, pakettiauto vai mahtuuko joukkue roudarin volkkariin??

Ennakkoluulottomin mielin reissuun lähdetään nauttimaan Itä-Suomalaisesta vieraanvaraisuudesta.

Kotiin jäävälle tuhatpäiselle fanijoukolle tiedoksi: Maaninka lähettää pelinsä omalla kanavallaan (kts nettisívut ja face) joten lauantain peli näkyy kotisohvillekin. Sunnuntain pelin striimaukseen palaamme viikonloppuna.