Otteluraportti Mahti-Jymy, 27.10.2018

27.10.2018

Mahti kova vastus vierassalissakin. Mahti-Jymy 3-0 (25-14, 25-21,25-18)

Lauantai-illan ottelusta odotettiin ’haaston paikkaa’. Mahti on evakossa kotisalistaan ja Jymyn porukka suunnitteli pientä lauantaiyllätystä, mutta yllätyksen sijaan tulikin tuhnu. Mahti oli vahva syötössä, torjuntapelissä ja hyökkäyksessä, joten se siitä.

Ensimmäisessä erässä Jymy pysyi hyvällä vaihtopallopelaamisella mukana 10-10 tilanteeseen, kunnes Mahdin syöttövuoroon asteli Lasse Jäntti, joka kyykytti Jymyn vastaanoton painavalla leijallaan ja vei Mahdin 17-10 johtoon. Tuosta Jymy ei enää selvinnyt jaloilleen, vaan Mahti vei erän selvästi 25-14. Jymyn vastaanotto oli jäässä ja joukkue pystyi tekemään ainoastaan 4 hyökkäyspistettä hyökkäystehojen ollessa alle 20%.

Toisessa erässä päästiin jälleen alussa mukaan peliin, mutta tilanteessa 8-8 Mahti otti 3 pisteen kaulan josta ei luopunut koko loppuerässä. Jymy pyristeli perässä mutta kahta pistettä lähemmäksi (19-17) ei päässyt. Vastaanotossa saatiin ehjempi erä (yli 60% noston tehoilla) ja se näkyi myös hyökkäyksessä (hyökkäyksen tehot 50%). Erä Mahdille 25-21.

Kolmas erä alkoi jälleen tasaisesti 6-5 tilanteeseen jonka jälkeen peli ja koko ilta oli Mahdin. Kolmas erä Mahdille 25-18 ja koko ottelu 3-0. Mäntylän Mika joutui poistumaan kentältä toisen erän jälkeen jo kaksi erää pelaamista haitanneiden  vatsavaivojen myötä. Matias otti hakkurin paikan ja tekikin 6 hyökkäyspistettä viimeiseen erään.

Jymyn pistemiehet tänään olivat Saviaro (7/+2), Slobo (5/+2), Hakamäki (4/0) ja Ruuska (4/+1).

Jymy jäi koko pelissä vastaanoton tehoissa  n 20% normaali tasostaan ja hyökkäystehot jäivät 35%iin. Tästä kunnia Mahdin hyvälle syötölle ja torjuntapelille. 31 tehtyä virhettä joista 15 syöttöruudussa ei avittanut Jymyä takaa-ajossa.

Nyt bussin valot kiitävät yössä ja joukkueen suunta on kohti Outokumpua. Sauna, syönti, kunnon unet (kiitos talviaikaan siirtymisen) ja aamujäät Outokummussa ja sen jälkeen jatketaan Joensuuhun kohtaamaan Hurmos. Siinä pelissä ei ole hävittävää, mutta sen sijaan paljon parannettavaa tämän päivän jäljiltä.