Otteluraportti Hurmos-Jymy, 28.10.2018

29.10.2018

Lauantain mahalaskun jälkeen parannettiin peliä, mutta sarjajohtajaa vastaan se ei riittänyt. Hurmos-Jymy 3-0 (30-28, 25-21,25-14)

Lauantain ’mahalasku’ Mahtia vastaan antoi joukkueelle paljon ajattelemisen aihetta lauantai-illalle ja sunnuntaiaamulle. Eilinen tappio haudattiin viimeistään sunnuntaiaamun aamuharjoituksissa ja Hurmosta vastaan lähdettiin aivan uudella asenteella lauantaihin verrattuna. Pelillisesti saatiin aikaan ’kasvojen pesu’, mutta tulosurheilussa hyvästä yrityksestä ei palkita jos eriä ei tule. Hurmos vei pelin 3-0, mutta Jymy laittoi kampoihin hienosti kahden erän verran.

Ensimmäinen erä aloitettiin todella ennakkoluulottomasti. Tasaista vaihtopallopelaamista pelattiin käytännössä koko erä. Piste-ero joukkueiden välillä oli maksimissaan pienin mahdollinen eli kaksi pistettä läpi erän. Jymy johti vielä tilanteessa 22-20, mutta sitten Hurmos käynnisti todella vakuuttavan keskipelin, jossa keskimiehet tekivät neljä joukkueen viidestä  viimeisestä pisteestä. Jymy ei löytänyt tälle pysäyttäjää ja seitsemännen eräpallon vei Hurmos ja koko erän 30-28. Peli oli Jymyltä tähänastisen kauden parhainta peliä: peli pysyi hyvin kasassa koko ajan, helppoja palloja ei jäänyt kenttään, vastaanotto oli aivan uudella tasolla lauantaihin verrattuna (Vo-% 60%) joka näkyi myös hyökkäyspäässä, jossa hyökättiin 65%n tehoilla (16 hyökkäyspistettä erään).

Toinen erä oli alussa ensimmäisen toisintoa. Jymy johti tasaista erää 19-18 tilanteeseen asti. Siinä kohtaa Hurmos otti pelin hallintaan erittäin vahvalla syötöllä. Jymy ei saanut palloa kuolemaan vaan Hurmos pääsi kerta toisensa jälkeen jatkopallopelaamiseen, joka päättyi pääsääntöisesti keskeltä tehtyyn pisteeseen. Erä Hurmokselle 25-21.

Pitkältä erätauolta tultiin takaisin saliin ja yllätettiin niin vastustaja kuin Joensuulainen 263 päinen yleisökin: Jymyn kokoonpano oli nuorentunut 10 minuutin aikana merkittävästi ja kolmanteen erään lähdettiin täysin uusitulla rosterilla vain Matiaksen jäädessä kahden ensimmäisen erän miehityksestä hakkurin ruutuun. Hurmos ottikin syötöllä ’ilon irti’ ja paukutti alkuun 6-0 johdon ja sen jälkeen erässä ei ollutkaan mitään epäselvää. Erässä Jymyn pisteiden tekijöiden keski-ikä oli 17 vuotta. Erä Hurmokselle 25-14 ja koko peli 3-0.

Lopputulemana: Kaksi erää oli pelillisesti aivan eri luokkaa kuin lauantain syväsukellus. Hieno juttu. Kahden kokeneemman pelaajan (ja samalla 74 kokemusvuoden ? ) puuttuminen pystyttiin sunnuntaina jo paikkaamaan paremmin kuin lauantain ’aukko’. Vastaanotto saatiin hyvälle tasolle ja sitä kautta myös hyökkäyspeli kulki. Isoin ero joukkueiden välillä oli keskipelaamisessa Hurmoksen tehdessä 19 pistettä keskeltä Jymyn viittä pistettä vastaan.

Jymyn pistemiehet tänään olivat Saviaro (11/+2) & Mäntylä (8/+5). Loput pisteet jakautuivat tasaisesti 7 eri pelaajalle.

Jymyn parhaana palkittiin Mika Mäntylä ja Hurmoksen parhaana passari Tuomas Karjalainen. (Eilen Jymyn parhaana palkittiin Pate Hakamäki ,sorry että jäi eilisestä raportista pois).

Itä-Suomen tupla on nyt takanapäin. Pistepussi ei reissussa karttunut. Nyt bussin keula kohti Nurmoa ja joukkue kohti hyvää treeniviikkoa. Ensi viikonloppuna  A-poikaturnaus Vantaalla lauantaina ja sunnuntaina peli Aitolahden Rientoa vastaan Tampereella. ’Kuivan viikonlopun’ jälkeen taas pisteet maistuisivat…