Otteluraportti Jymy-Kyky, 10.11.2018

12.11.2018


Hienoja, yleisöön meneviä palloralleja – ja paljon virheitä. Lauantai-illan viihdekimara Kykylle 3-0 (27-25, 25-19, 25-20)

Lauantain ottelu aloitettiin 2,5 tunnin valmistelutuokiolla, kun Keski-Nurmon koulu laitettiin valmiiksi 1-sarjan ottelua varten. Kohtuulliset puitteet saatiin koululle luotua ja yli 100 hengen katsojamäärälle saatiin niin katsomopaikat kuin kahviopalvelutkin taiottua. Itse salia ei saatu kuitenkaan venytettyä, joten vaihtopenkillä ja jumppanurkassa oli ennätysahdasta. Onneksi rangaistuspenkeille ei ollut käyttöä, muuten olisi ollut jo seinän siirtämisen paikka. Tosin kyllä Osiin takapuoli jo melkein rangaistuspenkille istutettiin ottelun käydessä kiivaimmillaan ?. Ennen pelin alkua Kyky halusi varmistaa, onko alimittaiselle salille Liitosta haettua erityislupaa. Ilmeisesti heillä on kokemusta asiasta menneeltä kymmeneltä vuodelta… Täytyy myöntää, että tiettyä yhtäläisyyttä oli havaittavissa legendaariseen Kyyjärven koirankoppiin sillä erotuksella, että Keski-Nurmossa ei tarvinnut syöttää välinevarastosta.

Ensimmäinen erä aloitettiin Jymyn toimesta todella ennakkoluulottomasti. Tasaista vaihtopallopelaamista pelattiin tilanteeseen 10-9 asti, jonka jälkeen Jymy otti muutaman pisteen kaulan johtaen peliä 20-17 tilanteeseen asti. Kyky pääsi kuitenkin erän lopussa takaisin peliin Jymyn ’outojen’, henkilökohtaisten huolimattomuuksien myötä. Jymyllä oli jo eräpallo tilanteessa 24-23 ja 25-24, mutta ottelun Kykyn hahmot Mikko Väliaho ja Aivars Petrusevics ratkaisivat erän Kykylle 27-25.

Toinen erä lähti myös käyntiin Jymyn komennossa. Parhaimmillaan erää johdettiin jo 11-7, mutta sen jälkeen koitti erän musta hetki: palloa ei saatu kuolemaan helpoistakaan paikoista. Kykylle annettiin helpot jatkopallopelaamisen paikat, jotka Kykyn hakkuri Tuomas Sillanpää käytti hyväkseen (4 peräkkäistä pistettä). Hetkessä tilanne oli 14-14. Tämän jälkeen pelattiin tasaista vaihtopallopelaamista tilanteeseen 17-17 asti, mutta sen jälkeen loppuerä oli Kykyn. Kyky voitti loppuerän 8-2 ja koko erän 25-19.

Kolmas erä oli numeroiden valossa tasaista peliä, mutta tätä erää Kyky hallitsi pelillisesti kaikista eristä selvimmin. Se otti johdon 7-6 tilanteessa eikä päästänyt Jymyä peliin mukaan enää missään kohtaa. Erä Kykylle 25-20 ja koko peli 3-0.

Kaiken kaikkiaan Jymyn peli oli varsinaista ylös-alas menoa. Hyvien suoritusten lisäksi peli oli paikoin lukuisten virheiden sävyttämää ja suorien virheiden lisäksi mukaan mahtui paljon nukahduksia sekä heikkoja teknisiä suorituksia & ’omituisuuksia’. Peräkkäin saatettiin pelata 2-3 hienoa palloa, jonka jälkeen hyvä pelituntuma katkesi johonkin ’junnumaiseen hötkyilyyn’. Liekö lauantai-illan myöhäispeli, normaalista poikkeava pelipaikka sekä salin hyvä tunnelma (kiitos isolle määrälle myös Kyyjärveltä tulleita kannattajia!) vienyt parhaimman keskittymisen illan koitoksesta.

Jymyn pistemiehet tänään olivat erittäin pirteää peliä pelannut Tuomas Ruuska (13/+6) sekä hakkuri Mika Mäntylä (12/+6).

Jymyn parhaana palkittiin Mika Mäntylä ja Kykyn parhaana Mikko Väliaho. Kykyn rosterista mainittakoon vielä koko joukkueen sielu ja selkäranka Aivars Petrusevics, joka teki pelissä 13 pistettä ja johti panoksellaan koko Kykyn vastaanottoa ja puolustusta. Pelimies.

Jymyllä on edessä väliviikonloppu ja kahden viikon valmistautuminen ennen tärkeitä otteluja Valepaa ja Jyväslentistä vastaan.

https://jymylentis.sporttisaitti.com/miesten-1-sarja/kausi-2018-2019/otteluennakot-ja-raportit/jymy-kyky-10-11-2018/