Otteluennakko la TuTo Volley-Jymy ja su Jymy-LeKi otteluisäntänä Serres

5.12.2018


TuToVolley – Jymy lauantaina 8.12. Turussa: pystyykö Jymy hakemaan revanssin?

Lauantaina Jymy suuntaa kohti Turkua 1-sarjan otteluun TuTo Volleytä vastaan. Aiemmista aikakirjoista ei ihan viime sivuilta löytynyt vastaavaa merkintää, joten toivottavasti Nunnavuoreen osataan muulla kuin legendaarisilla ’tuosta, tuosta… ei kun edellisestä’ -komennoilla. Jos joku sanoo muistavansa reitin viime pelireissulta, niin siinä tapauksessa pelimies ohjataan välittömästi liberohommiin Sikariportaan joukkueeseen.

Kyseessä on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen ja sitä ensimmäistähän kukaan ei halua Aurasta pohjoiseen muistella: kauden avausottelussa tuore sarjanousija pyyhki Jymyllä Nurmohallin lattiaa ja antoi ikimuistettavan selkäsaunan, josta nyt on nippanappa toivuttu. TuTo vei pelin tuolloin 3-0 ja antoi Jymylle vain säälittävät 15-15-11 pistettä. Tuolloin TuTolle riitti 44 pisteen tekeminen koko ottelussa, lopusta huolehtikin Jymy. Virheitä mätettiin tuolloin 31 kappaletta kolmeen erään.

Ensimmäisen ottelun lähtökohdista huolimatta Jymyn tuleva vierailu on kuitenkin herättänyt jonkinlaista huolta Turun suunnalla, sillä viime viikolla TuTo vahvisti rivejään entisestään. Aiemman joukkueen yli 1300 liigapelin kokemuksen lisäksi se hankki meille pohjalaisille tutun, yli 200 liigapeliä pelanneen Dmitri Borichevin joukkuetta vahvistamaan.

Lähtökohdat peliin: Jymyllä on alla kaksi niukkaa 3-2 voittoa, TuTo porskuttaa 4 pelin voittoputkessa. Jymy sijaitsee sarjataulukossa sijalla 8. TuTon ollessa sijalla 6. Kyseessä on kuitenkin jonkinasteinen optinen harha, sillä tuossa 7. joukkueen kohdalla kulkee sarjan ’kastijako’ joka on leveämpi kuin Aurajoki Martinsillan kohdalla: TuTolla pisteitä 24 ja Jymyllä 14. Selkeässä haastajan roolissa ilman paineita saa Jymy matkaan startata lauantaiaamuna. Joukkueen terveystilanne näyttää hyvältä, joten sen suhteen liikenteeseen päästään hyvillä mielin.

 

Jymy-Leki sunnuntaina Nurmon Liikkarilla klo 16. Otteluisäntänä Serres.

Mahdollisen lauantain TuTo pelin voiton juhlinta jää suht lyhyeksi, sillä sunnuntai tuo tullessaan Nurmoon vielä (ainakin tilastojen valossa) napsun verran kovemman vastustajan, kun vieraaksi saapuu LeKi Lempäälästä. Sarjan viidentenä majaileva vierasjoukkue tulee takuulla nälkäisenä Liikkarille pisteiden metsästykseen. Kovia vääntöjä LeKin kanssa on käyty vuosien saatossa nimenomaan Nurmon päässä ja sellainen on odotettavissa nyt tulevana sunnuntainakin. Kauden ensimmäistä peliä (Jymylle tappio 3-1) ei enää muistella, vaan Jymy lähtee syyskauden viimeiseen peliin pitämään pisteistä kiinni kynsin ja hampain. Joulutauolle olisi keskimäärin mukavampaa lähteä play offs-viivan ylä- kuin alapuolelta. Myös LeKillä on tuplaviikonloppu ja sillä on saapuessaan alla edellisen päivän peli KaVea vastaan.

Jymyn lähtökohdat peliin: Viime viikonloppuna Jymyn alku Jyle-peliin kotihallissa oli poikkeuksellisen pehmoinen. Samanlaiseen starttiin ei tulevana sunnuntaina ole varaa, vaan peliin pitää päästä mukaan heti ensimmäisestä pallosta ja näyttää Nurmohallin isännän elkeet. Vastaanottopeli oli viime viikonloppuna hyvällä tasolla ja nyt tulevana sunnuntaina siihen lisätään vielä joulun odotuksen kunniaksi aimo annos kovempaa hyökkäyspeliä niin johan alkaa jälkeä syntymään. Tätä ilotulitusta kannattaa sunnuntaina tullakatsomaan  sankoin joukoin Liikkarille klo 16 alkaen. Piparinpaiston saa nyt tulevana sunnuntaina jättää seuraavaan viikonloppuun ja sen sijaan suunnaksi otetaan Nurmon Liikkari, eikös vaan… Otteluisäntänä sunnuntaina Serres Oy.

Ottelu Nurmon Liikkarilla klo 16. Tervetuloa paikanpäälle!

https://jymylentis.sporttisaitti.com/miesten-1-sarja/kausi-2018-2019/otteluennakot-ja-raportit/tuto-volley-jymy-8-12-ja-jymy-le/