Ottelurapsaa miesten Tampereen reissusta

29.1.2019

Jymyllä nopea iltapuhde sarjajohtajaa vastaan

Sunnuntaina Jymy lähti haastamaan Tampereelle Rantaperkiön Iskua mielenkiintoisesta tilanteesta, kun bussiin istui ’vain’ 11 pelaajaa normaalin 15-16 pelaajan sijaan. Armeija, pikku vammat sekä työasiat olivat verottaneet normaalia täyttä kattausta. Isoimpana kysymysmerkkinä matkaan lähdettäessä oli ’kuinka vastaanotto pitää’, kun reissusta oli poissa koko syyskauden pääsääntöisesti vastaanottovastuun kantanut kolmikko Alanen-Ruuska-Hakamäki. Asia otettiin mahdollisuuden kannalta: nyt olisi muilla hyvä mahdollisuus näyttää kuinka ’hiha pitää’.

Ensimmäinen erä starttasi täysin Iskun nimissä. Jymyn oma pelinrakentelu ontui, kun vastaanottoprosentti jäi alle 50%n. Tuntui, että ainoastaan Iskun omat suorat virheet toivat lohtua Jymylle. Isku vyöryi Jymyn yli antamatta mitään saumaa. Erä Iskulle 25-13.

Toiseen erään tehtiin muutamia muutoksia (Mika yleispelaajaksi, Matias hakkuriksi, Karri keskariksi) ja lähdettiin erää uudella sykkeellä. Isku otti ajurin paikan, mutta Jymy pysyi hyvin kannassa erän loppupuolen kirillä. Jymy kampesi itsensä 18-13 tappioasemasta tasatilanteeseen 21-21. Siinä kohtaa tuomari vihelsi kahdessa peräkkäisessä pallossa käsittelyvirheen Jymylle. Raaka tuomio ja erä Iskulle 25-22. Tässä erässä oltiin kuitenkin jo pelin päällä ja Iskua pystyttiin haastamaan aika ajoin.

Kolmas erä meni toisen erän toisintona: ajoittain peliin päästiin mukaan, mutta Iskun kokemus ja rutiini oli yksinkertaisesti Jymylle liikaa. Koko erä kuljettiin 3-4 pisteen takaa-ajoasemassa ja vahvasti syöttänyttä Iskua ei saatu horjutettua. Erä Iskulle 25-19 ja koko ottelu 3-0.

Kokonaisuudessaan viime kaudella Liigaa pelanneen ja nyt ykkössarjaa johtavan Iskun ja Jymyn tasoero oli selvä kaikilla osa-alueilla: Isku syötti johtoasemassa todella aggressiivisesti, vastaanotto piti läpi ottelun ja hyökkäyspeli oli kovaa luokkaa ja ero etenkin keskihyökkäyksissä oli suuri. Jymyn plussaksi mainittakoon ’herääminen’ ensimmäisen erän jälkeen, vastaanoton petraaminen ensimmäisen erän alle 50%sta takaisin tyydyttävään 60%n vastaanottoon ja sitä kautta jonkinlaisen vastuksen antaminen Iskulle.

Ottelun parhaina palkittiin Jymyn Mika Mäntylä ja Iskun passari Joel Laakso. Jymyn pistemiehinä tänään häärivät Mika Mäntylä, Mikael Luostarinen ja Matias Saviaro.

Sarja jatkuu ensi lauantaina, kun Härmän Liikenteen bussi suuntaa kohti Rovaniemeä, jossa kohtaamme kilpakumppanin plaijariviivan tuntumasta eli NaPan (Napapiirin Palloketut lat. Circulus poli pila vulpesin). Tuossa ottelussa taistellaan tosissaan sijoituksesta kahdeksan parhaan joukossa.