Otteluennakko NaPa-Jymy lauantaina 2.2.2019

1.2.2019

Tiukkaa taistelua sarjapisteistä on luvassa huomenna lauantaina, kun Jymy suuntaa kohti Napapiiriä. Tällä kertaa ei olla menossa Joulupukkia moikkaamaan eikä laskemaan kiinalaisia turisteja, vaan tällä kertaa lähdetään pisteidenhakureissulle.

Huominen ottelu on kummallekin joukkueelle erittäin tärkeä. Joukkueet ovat tasapisteissä play offs-viivan kummallakin puolen (Jymyllä yksi ottelu vähemmän pelanneena) sijoilla 8. ja 9. Lisäksi kummallakin joukkueella on tavoitteena kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon pääseminen, joten panosta pelissä on enemmän kuin riittävästi. Syyskuun alussa sarjaohjelmaa katsellessa roudari totesi, että ’saattaa kevään sijoitukset ratketa Rovaniemen hangilla 2.2.’. Tuo itseään toteuttava ennustus ei välttämättä ollut väärässä, tosin lauantain jälkeen joukkueilla on vielä otteluita jonkun verran edessä (Jymyllä 6, Napalla 5).

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Nurmossa päättyi Jymyn 3-2 voittoon todella tiukoilla eränumeroilla (25-22; 24-26;24-26; 26-24 ja 15-6). Myös viiden viimeisen pelin ’kuntopuntari’ näyttää yhtenevältä (3 tappiota, kaksi voittoa). Historian havinalla ei ole huomenna merkitystä, vaan legendaarinen päivän kunto ratkaisee. Jonkinmoisena etulyöntinä on kieltämättä pelaaminen NaPan kotikentällä Rovaniemellä. NaPan ’lLakkapää-farmin’ käyttö kotipeleissä on helpompaa kuin reissupeleissä ja toisaalta aamuun asti on arvoitus ketä pelaajia Härmän Liikenteen ’Senaattorin’ kyytiin huomenaamulla Nurmon Liikkarilta nousee. Aiemmilta vuosilta on muistissa reissut, jotka joukkue on pystynyt tekemään väljästi jopa autovuokraamon Fiat Puntolla… Menneitä vuosia tarkastellessa voidaan löytää voimakas korrelaatio Rovaniemen pelireissujen ja lyhyiden, kahden päivän ’revähtymien’ kesken  ?. Jospa tänä vuonna joukkueen peruskunto olisi vahvempi ’pikaloukkaantumisilta’ vältyttäisiin.

Mutta yksi on varmaa: bussin kyydistä löytyy huomenaamulla ainakin Karri, joka on odottanut (ja järkännyt) tätä reissua jo kohta kolme kuukautta. Ilmassa on aistittavissa pientä värinää Karrin palatessa viime vuoden kotiluolaansa keltakankaan liikuntahallille. Mutta nyt menneet ovat menneitä, NaPa-verkkari on vaihtunut Teräsmies-paitaan ja Karrin roolia reissussa on kirkastettu entisestään: torjuntoja, hyökkäyksiä ja syöttöjä ehtii tekemään muissakin peleissä, nyt ykköshommana on olla hiljainen ja vastustajia kohtaan korrekti oma itsensä. Juteltavaa ja kuulumistenvaihtoa pelin tuoksinnassa varmaan löytyy paljon. Lämpöisiä jälleennäkemisenhetkiä luvassa siis verkon molemmin puolin…