Otteluennakko Kuortane-Jymy 20.2. LähiTapiola-Areena

19.2.2019

Viikkopeleissä punnitaan motivaatio ja valmistautuminen. Jymy kohtaa huomenna keskiviikkona Kuortaneen Valmennuskeskuksen joukkueen klo 18 Kuortaneella pelattavassa ottelussa.

Viikkopelit, nuo amatöörisarjojen peräpukamat, ovat ristiriitaisia tunteita herättäviä tapahtumia. Ei-ammattilaisjoukkueille ne tarkoittavat suoraan töistä tai opinnoista peliin ryntäämistä jo ennestään täyden päivän jälkeen. Peliin keskittymisessä puhutaan kymmenistä minuuteista, ei tunneista. Toisaalta viikkopeli (muutaman kerran kaudessa) tuo piristystä arkeen ja jossain muussa kohtaa kalenteria tarjoaa pelimiehille vapaan viikonlopun.

Huomenna keskiviikkona Jymy ja Kuortane pääsevät kokeilemaan tätä ihanuutta ja nähtäväksi jää, nouseeko pelin taso syksyn edellisestä kohtaamisesta. Nurmossa lokakuussa pelattu ottelu jäi vähän tunnelmaltaan ja pelin tasoltaan laimeahkoksi, mutta huomenna on odotettavissa ihan erilaista vääntöä:

Kuortaneen joukkueella on nyt neljä kuukautta enemmän yhdessä pelaamista takana kuin syksyn kohtaamisessa. Lisäksi joukkueen viimeiset pelit muutama viikko sitten olivat varsinaista lentokeliä, kun joukkue Itä-Suomen kiertueellaan murskasi Maaningan Mahdin ja anasti kaksi erää Karelian Hurmokselta sen kotisalissa. Joukkue pelaa virheitä välttelevää hyökkäyspeliä, on varsin vahva syöttöruudussa sekä osoittaa periksiantamattomuutta puolustuspelissään. Myös motivaatio joukkueella näyttää olevan kohdallaan siitä huolimatta, että joukkue ei pelaa jatkopelejä vaikka kahdeksan parhaan joukkoon sijoittuisivatkin.

Jymyllä on vastaavasti allaan varsin mollivoittoinen neljän ottelun putki. Peli on ollut erittäin ailahtelevaa ja virheherkkää ja etenkin syöttöruudussa on esiintynyt varsinainen ’pullanleipojien pataljoona’. Onneksi Maaninka-pelissä lauantaina alkoi esiintymään jo syksyltä tuttua pelaamista – kaksi erää pelattiin oikeaa lentopalloa, vaikka erien lopuissa vielä tuhnuteltiinkin. Puolustuspeli on jälleen syksyn parhaiden pelien tasolla, joista muistona ja osoituksena Kapon peräkkäiset puolustuspallot Nurmohallin 6. ja 11. katsomoriviltä. Sairastelut, armeijakomennus sekä opiskeluhommat ovat aiheuttaneet sen, että kokoonpano on vaihdellut melkoisesti viimeisten viiden pelin aikana, mutta eiköhän se ala nyt pikkuhiljaa asettumaan.

Huomenna pelataan hyvää lentopalloa ja taistellaan pisteistä!

Kuortane-Jymy keskiviikkona klo 18 Kuortaneen LähiTapiola-Areenalla. Tervetuloa vierasjoukkueenkin puolesta.