Ennakko: 4.10. Jankko-J6

Lentopallokausi käyntiin tuplaviikonlopulla! Kauden avaus lauantaina Nurmohallilla klo 15 ja heti perään sunnuntaina reissu Loimaalle.

Kauden avauksen jälkeen toiseksi odotetuin ja jännittävin tapahtuma on ensimmäinen vieraspeli. Se tietää sitä, että pelaajat saavat pitkästä aikaa sulloutua bussiin ja kilometrien ahminta ennen peliä voi alkaa. Vanhoina (kunnon) aikoina pelaajat muodostivat heti ensimetreillä muutaman korttipeliringin ja viimeistään puolimatkassa ensimmäisten pelaajien viikkorahat olivatkin menneet jo parempien pelureiden taskuun. Nykyään taitaa suurimmalla osalla olla jonkinsorttiset älyluurit tai tabletit, joita hypnoottisesti tuijotetaan matkan ajan sen suurempia sosiaalisia kanssakäymisiä.

Sitten itse otteluun..
Jo ennen kauden avausta oli tiedossa, että Etelä-lohko on tällä kaudella äärettömän kovatasoinen. Jäähdytteleviä liigajyriä on lähes joka joukkueessa eikä ensimmäisenä isäntänä esiintyvä Loimaa ole tässäkään ollut poikkeus. Tämä ”könsikkäiksi” itseään kutsuva nuori joukkue sisälsi ainakin viime kaudella muutaman kivenkovan tukipilarin entisiltä liigakentiltä. Liigassa palloa taputelleita pelaajia ovat mm. kovakätinen KT/hakkuri Jukka Vehviläinen ja liberontontilla hääräävä Mikko Lintula. Ismo Moilanen ei luultavasti edes esittelyjä kaipaa, nimittäin sen verran kova luu tämä pelaaja on 1-sarjassa, että kypäräsuositus ei ole huono ajatus vierasjoukkueille. Lopullinen pelaajalista taitaa kuitenkin ratketa vasta lähipäivinä.

Jymy- Kuutosten nuorelle porukalle on tiedossa aimo annos haasteita ja tämä otetaan mielellään vastaan. Kovat pelit kehittävät eniten ja toivon mukaan kovatasoinen lohko toteuttaa Jymyn nuorille pelaajille toivottua kehityskäyrää kohti kevään tosipelejä. Raskaan tuplaviikonlopun jälkeen on vuorossa jälleen kotipeli Lempäälän Kisaa vastaan, jonka rosteri näyttää myös erittäin mielenkiintoiselta. Tästä kuitenkin lisää avausviikonlopun jälkeen!

Sunnuntaina osa pelaajista jää suojelemaan kotikulmia, kun Särkät Volley yrittää noutaa pisteitä Jymyn 2-joukkueen ensimmäisestä kotiottelusta, joka pelataan Nurmon Yläasteella klo 15:00. Tervetuloa!

/Metro

PS: hiljattain on ilmestynyt päivitettyä tietoa Jankon kokoonpanosta. Ainakaan tässä vaiheessa ei näy listalla konkariosastolta Moilanen, Lintula, Vehviläinen...  Muuten Jankon omia kasvatteja on jatkamassa. Akseli Haltia on siirtynyt KoVe:n liigarinkiin, joka (osaksi hänenkin ansiostaan) on liigan nuorin joukkue. Hurrikaanin farmisopparin kautta on mahdollista saada liiga-apuja keskihorjujaosastolle Kutinlahti (Jymyn kasvatti!) ja yp:ksi Kasimir Vuorinen. Vanhempi Vuorinen eli Kasper (Suomen lentislähettiläs Iranin Superliigassa viime kaudella) on ollut opastamassa passaritaikoja kesän aikana.
Jankon päävalmentajana on nyt Jussi Uusitalo, joka aikoinaan oli pelaajana nostamassa Loimaan liigatasolle.

/MVa