Harkkaturnaus 12.9.2015

Miesten 1-sarjan harjoitteluturnaus Nurmohallilla

Lauantaina 12.9. oli suuri urheilupäivä: Lapualla pelattiin pesiksessä naisten finaalisarjaa, Vimpelissä miesten vastaavaa, Tukholmassa Suomi-Ruotsi maaottelu..jne.
Ja Nurmohallilla lentopallon miesten 1-sarjan harjoitteluturnaus. Jymy-Kuutosten lisäksi mukana oli viime kauden 1-sarjan mestari Kyyjärven Kyky sekä alle 19-vuotiaiden maajoukkue Kuortaneelta. Näissä peleissä lähinnä haetaan pelituntumaa ja kokeillaan eri kokoonpanovariaatioita. Oli päätetty pelata 4:n erän otteluita, kun aikatauluun sopi.

Ekassa pelissä Jymy-Kuutoset-Kuortane oli myös vastustajan puolella paljon Jymy-kasvatteja tai myöhemmin Jymyä edustaneita. Taisi olla peräti 6 nimeä listalla. Jymy-Kuutoset peluuttivat myös nuorinta kaartia B-ikäisistä lähtien ja näin heillekin hyvää kokemusta. Hiukan oli pelissä "hakemista". Kokoonpanoihin tuli molemmin puolin muutoksia, mutta sama 4-5 pisteen ero Kuortaneen eduksi joka erässä.
Toiseen peliin saapui KyKy Kuortaneen vastustajaksi. Nuoremmat "pikkuäijät" voittivat ekan ja viimeisen erän, KyKy 2. ja 3. ja näin erät tasan 2-2. Kuortaneella oli kokoonpanossa paljon vaihtelua, lähes jokainen kävi kentällä jossain erässä. Kyyjärvellä oli vähemmän pelaajia matkassa. Lisää nimiä on kuulemma tulossa, niitä julkaistaan lähiaikoina.
Viimeisessä pelissä KyKy:n ja Jymy-Kuutosten välillä myös tasattiin erät. Kaksi ekaa erää menivät oikein jatkopalloille. Hyvää harjoitustahan ne tiukat erät ovat.

Pelitulokset:
Jymy-Kuutoset - Kuortane: 0-4 (21-25, 20-25, 21-25, 20-25)
Kuortane - KyKy: 2-2 (25-19, 17-25, 15-25, 26-24)
KyKy - Jymy-Kuutoset: 2-2 (27-25, 25-27, 25-16, 20-25)

Pelien jälkeen kaikkien kolmen joukkueiden edustajat totesivat, että ei vielä ollut peli sillä tasolla, mitä halutaan.
Muuten turnaus meni oikein hyvin ja palveli tarkoitustaan. Myös tuomareille tämä oli hyvää harjoitusta. Muutamassa tilanteessa oikein simuloitiin pelaajien ja tuomarien välistä keskustelua tuomioista. ;-)
Ehkä tästä turnauksesta tulee perinne ja vieläpä laajennettuna. Katsotaan...
Ainakin kelit olivat kohdallaan. Kahvi oli hyvää. Ja grillimakkarat!

/MVa