M2: KaWi-NJ 15.11.

Piste!
Kuva_kertoo...

    M2-peli, KaWI-NJ, 15.11. Kauhava

M2-sarjan 1-lohkossa on tapahtunut jakautumista. Kärkinelikolla on pisteitä jo toistakymmentä. Loppupäässä KaWi:lla ja NJ:llä 3 pinnaa ja Kiistolla pistetili toistaiseksi avaamatta. Sunnuntaina Jymy lähti 8 miehen voimin Kauhavalle Lentosotakoulun perinteikkääseen saliin. Siellä on 70-80-luvulla pelattu 2-sarjaa. Vaikka koulukeskuksen rempan takia Kawi on nyt LSK:lla "evakossa", ottelutapahtuma oli kuitenkin edelleen hyvin järjestetty.
Kawin miehistöstä pari nuorta taituria on tällä kaudella siirtynyt Kuortaneen joukkueeseen. Uusia B-poikia on ringissä, mutta konkaritkin ovat edelleen mukana. Ja "viimeisimpänä hankintana" betoninkova puolustaja, Jokelan Make, joka ainakin tälle kaudelle jäähdyttelee 1-sarjasta. Tänään hän oli nostohommien lisäksi lyömässä palloa. Liberona tuttu nimi, Kunnari. Lauri etunimeltään. Jymyllä siis ilahduttavasti 8 nuorta miestä. Noh, Metro toki on jo konkari, mutta nuorekkaalla mielellä matkassa ;-) Farmiapuja ei ollut saatavilla, kun samaan aikaan Jymy-Kuutosilla oli peli Nurmohallilla.
Ensimmäinen erä meni Kauhavan hallinnassa. Jymyllä peli haki latua ja välillä hiukan lipsui. Vastaanotossa ehkä eniten horjuttiin. Aikalisä Kawin johtaessa 19-10. Sen jälkeen Jymyn ote terävöityi selkeästi. Saatiin kuorottua ero 5:een pinnaan, kun toisella puolella pyydettiin aikalisää. Tasaisesti erä eteni loppuun ja piste-ero jäi 5:een.
Ekan erän loppupuolella löytynyt tekemisen meininki saatiin mukaan toiseen erään ja se lähti Jymyn hallinassa liikkeelle. Virheet sävyttivät nyt enemmän Kawin peliä. Aikalisät ja vaihdot eivät auttaneet, vaan Jymylle erävoitto 21-25.
Pitkän tauon jälkeen monesti on nähty ottelun hallinnan vaihteluja. Tällä kertaa erä meni hyvin pitkälle tasaisissa merkeissä. Johtoasema vaihteli 1-2 pisteen erolla. Toinen passarimme, Miika, loukkasi kätensä erän aikana. Konsta tuli penkiltä hyvin mukaan peliin parin tähtäysharjoituksen jälkeen. Missään vaiheessa ei Jymyllä tuntunut olevan suurta hätää ja lopussa vielä kaasuteltiin samoilla pisteillä, 21-25 voittoon.
Neljäs erä oli alkupuolella hieman vahvemmin Jymyn hallinnassa. Peli kulki hyvin. Osattiin jo paremmin vahtia Kawin erikoisempiakin kuvioita. Kapteeni Korkiamäen loukkaantuminen 4. erän aikana myös osaltaan toi Kawille päänvaivaa. Mutta ehkä Jymyllä oli jo sitten liikaa hyvän olon tunnetta ja Kawi hivuttautui jo pisteen päähän 20:n kohdalla. Mutta siinäkään tilanteessa ei hötkyilty ja hoidettiin erä tälläkin kertaa Jymylle pistein 21-25!

Kaiken kaikkiaan hieno päivä Jymy-Kuutosille. 1-sarjassa 3:n pisteen voitto kotona Jankkoa vastaan ja 2-sarjassa myös täysi potti Kauhavalta!
Ensi viikonloppuna on tuplaviikonloppu. Kohtaamme lohkon kärkikolmikosta Särkät vieraissa ja Kuortaneen kotona Nurmohallissa.

/MVa