M2: NJ-Särkät 24.1.

    NJ - Särkät 24.1.2016
    Kolmas kohtaaminen: huonoin erä - paras lopputulos

Vielä lauantaina piti jännittää, saammeko omista nuorista miehistä joukkueen kasaan vai haalitaanko vielä nuorempaa junnua mukaan. Lopulta peräti 10 nimeä listassa ja myös farmisopparin mukaan jokusen 1-sarjan pelaajiakin saimme, vaikka heillä peli vielä samana iltana. Heitä tosin käytettiin säästöliekillä. Sairasteluakin osalla ollut, mutta nyt peliin tulivat. Yp-osastolle ei ollut tarpeeksi erikoismiehiä, mutta toinen passarimme Miika suoritti roolinvaihdosmeditaation ja valaistui yp:ksi. Kokonaisuudessaan ei ihannetilanne, mutta ennakkoon näytti siis ihan ok:lta; miehiä oli, kotipeli ja kahviossa hyvää kahvia.
Särkkienkään tilanne ei ollut aivan optimi: kapteeni Joensuu, joka aikaisemmin oli meille kantona kaskessa, ei ollut paikalla. Ei myöskään varsinainen valmentaja. Viimekertaisen jälkeen vahvistuksena oli nyt Benjami Montonen, joka pelissä tappoikin palloja korkealta ja kovaa.
Alkuasetelman piti olla ihan ok, mutta mitä ihmettä: ekassa erässä ei sitten mikään onnistunut. Saatiin kunnon virhesuma aikaiseksi. Kaverilla sen sijaan peli kulki. Tuloksena Särkkä-kohtaamisien huonoin erä: 14-25 takkiin.
Toiseen erään hieman kokoonpanomuutoksia. Särkät otti tässäkin erässä alussa etumatkaa. Erityisesti Montonen rokotti useamman kerran. Muuten erä oli huomattavasti tasaisempaa. 22-22 tilanteesta Jymy teki loput pisteet. Tekeminen oli jo aivan eri luokkaa. Yp-keksintömmekin sai hyvin tehoja.
Kolmannessa erässä Jymy jatkoi vahvaa menoa, Särkillä rupesi välillä piiputtamaan. "Säästöliekkimies" oli liekeissä. 25-19 Jymylle.
Neljäs erä oli ehkä vieläkin vahvempaa näytöstä Jymyltä. Ilman Montosen syöttöputkea lopussa ero olisi ollut vieläkin isompi. 25-18 Jymylle ja upea 3 pisteen voitto kotiin! Kauden eka peli syksyllä oli juuri Särkkiä vastaan ja siinä hävittiin selkeästi 0-3. Himangalla 5-eräinen vieraspeli kääntyi lopulta 3-2 voitoksi meille. Ja nyt täydet pisteet. Eteenpäin on menty!

/MVa