M2: Särkät-NJ 21.11.

    2 pisteen ryöstöretki Himangalla!
    M2: Särkät Volley - NJ, 21.11.2015

Jymy-fanit paikalla
5. erä alkamassa..
3-2 voitto!

Jymyn M2-joukkueen sarjan avaus oli kotiottelu Särkät Volleyta vastaan puolitoista kuukautta sitten. Kts: http://jymylentis.sporttisaitti.com/miesten-1-ja-2-sarja/kausi-2015-2016/otteluennakot-ja-raportit/m2-nj-sarkat-4-10/
Särkät kuuluu lohkon kärkinelikkoon ja on pelannu tiukkoja voittoja ja tappioita nelikon muita joukkueita vastaan. Eli kova joukkue, kuten kauden alussa arvailtiin.
Jymyn miehistön kasaamisessa oli haasteita. Poissaoloja mm. seuraavista syistä: kuume, polvivika, rannevika ja pikkujouluvika. Jymy-Kuutosilla oli pelireissu Lempesteriin eli farmiapuja ei paljon ollut luvassa. No, entäs B-pojissa..? Vastauksia: olkapäävika, niskavika, selkävika... C-poikiakin jo ajattelin, mutta niillähän oli turnauspäivä. Kuusi urhoollista pelaajaa saatiin matkaan ja niillä mentiin. Ekaan kohtaamisen Jymy-joukkueesta kaksi pelasi omilla paikoillaan. Muut olivat vaihtuneet tai pelasivat toista roolia.
  [EDELLÄ JO VALMIIKSI SELITTELYÄ, JOS OIKEIN RUMASTI TULISI TAKKIIN. VAAN KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN?..]
Pelipaikka oli Himangalla hieman ahdas, mutta tunnelmallinen Sautinsali. Kahvio toimii, kuulutukset toimivat, musiikki soi. Särkkien monitoimimiehistö ruuvasi koripallotelineet pois tieltä jne...
Ekan erän alku oli "hieman hakemista". Metro oli valmentajan jakkaralta nostettu pelaamaan keskarin roolia. Sehän oli melkein tuoreessa muistissa; edellisen kerran lähes 10 v sitten. Tämän multi-talentin piti valmentajankin homman hoitaa siinä samalla. Liberomme Jaakko oli nyt yp:nä. Ajoitussäätämistä, verkon välttämistä ym. pientä piti saada uusien roolien pelaajilla kohdalleen. Tappioasemassa 8-3 aikalisällä äijät puhuivat loputkin asiat kuntoon ja sitten alkoi tapahtua: kurottiin pikkuhiljaa eroa umpeen. Särkät sortuivat ajoittain virheisiin. Tasaisesti jatkui, tilanteessa 21-21 Särkät pyysivät aikalisää. Ei jäädytty siinä, vaan annettiin enää yksi piste ja itse tehtiin loput 4!
Toiseen erään Särkät tulivat selkeästi kovemmalla asenteella. Jymyllä toisaalta ote herpaantui. Särkät veivät erää reilusti alusta loppuun. Erä 25-16 Särkille ja sitten koppiin pienelle palaverille. Siellä Metro muistutti asenteesta työn tekemisessä. Ja rohkeasti kovia ratkaisuja syötöissä ja muissa hyökkäyksissä. Tänne asti ei tultu "varman päälle" pelaamaan.
Ja, kas pitkällä tauolla jätettiin liian varman päälle pelaaminen koppiin ja hyvällä hapella mentiin 3. erää. Särkät pyysi aikalisää tilanteissa 8-11 ja 10-16. Mutta ne eivät auttaneet ja ero vain kasvoi loppua kohden 10:een pisteeseen. Ouuuu-Jessss! Eka piste Särkkiä vastaan taskussa!
Metro oli saanut keskaripelissään juonesta kiinni. Oli 3. erän lopussa niin innoissaan palloa tavoitellut, että loukkasi reiden lihasta. Totesi tauolla, että nyt on enää 5,5 miestä kentällä eli joka jätkän pitää tehdä edelleen täysillä hommia. Hän jatkaa keskarin roolia, mutta nyt vain NÄYTTELEMÄLLÄ. Aika vakuuttavasti veti roolin ;-) 4. erässä jälleen kerran voimasuhteet kääntyivät. Se oli lähes peilikuva 3. erästä. Aikalisätkin pyydettiin samoissa pisteissä, mutta nyt Särkkien johtaessa. NJ sai 17 pistettä.
Ratkaiseva 5. erä alkoi edelleen Särkkien komennossa. Tilanteessa 4-1 kotijoukkueen johdossa Jymyn aikalisä. Yleensä näissä pikkuerissä se, joka saa hyvän alun, voittaa erän eli koko ottelun...mutta kuinkas sitten kävikään..? Puolten vaihdossa oltiin parin pinnan päässä ja sen jälkeen hivuttauduttiin lähemmäs...Jymyllä oli "flow" päällä. Tilanteessa 11-10 Särkkien johdossa Särkät pyysi aikalisää. Ei se auttanut, vaan noustiin rinnalle ja ohi. Tilanteessa 12-13 taas aikalisä, mutta ei sekään auttanut. Viimeinen erä ja koko peli voitettiin vaaditulla 2:lla pisteellä! Voi sitä riemua!
Molemmat joukkueet veivät selkeästi kaksi erää. Viimeisessä erässä Särkät veivät erän alun, mutta Jymy voitti viimeisen pallon. Särkät eivät pelanneet edes sillä tasolla, mitä kauden ekassa pelissä. Yllättäen kokeneella kaartilla tuli virhesumaa. Jymyn miehistöllä oli myös huonot hetkensä, mutta kyllä nyt nuorella joukkueella oli kokonaisuudessaan hyvä taisteluilme ja tekemisen meininki. Kotimatka lyheni huomattavasti...
/MVa