Välieräturnaus voitettu! Kuvassa myös Kiiston pelaaja. Yleensä pudonneille joukkueille heitetään esim. rantapalloja. Kiiston mies on Suomen sään suhteen realisti: päällä on pomppa ja karvalakki.
Iloisia naamoja myös penkin toisessa päässä.

Tavoite, osa 1 saavutettu!

NJ-I oli isäntänä lauantaina järjestetyssä A-poikien lohko C:n välieräturnauksessa.
Jymyn 97-joukkue kertoi raportissaan olleen Napapiirillä. Kts: http://jymylentis.sporttisaitti.com/?x254068=465750  Se on n. 66,5 astetta pohjoista leveyttä. NJ-I järjesti välieräturnauksen etelä-Seinäjoella eli Peräseinäjoella. Se on noin 4 astetta etelämpänä, kuin Rovaniemi. Alunperin turnauksen piti olla Nurmon Yläasteella. Hiihtoloman alla tuli "ei-vaiskaan"-ilmoitus... No, onneksi saatiin Ritolahallista tilat vuokrattua.
Rovaniemen turnauksessa kuulemma näkyi, että siellä ei ollut oikein panosta. Ritolahallissa kyllä oli panosta. Tosin yksi joukkueista eli Oulunsalon Vasama oli jo varmistanut SM-finaaliturnauspaikan, koska on järjestävä seura. Jymyn lisäksi mukana olleista Vaasan Kiisto ja A-Volley Akaalta taistelivat vapaana olevasta paikasta finaaliturnaukseen.

Enimmäisessä pelissä Jymyn vastustajana oli läntinen naapurimme, Vaasan Kiisto. Tämän kirjoittaja ei siihen peliin ehtinyt, koska oli elintarvikelogistiikan hommissa. Siinäkin pieni sivujuonne: Kyytiin tuli hyvää ruokaa, mutta se olikin kylmää. Onneksi en kauas ehtinyt, mutta aikaahan siinä meni, kun ruokaa lämmiteltiin. Sitten baanalle. Ei auttanut uusi itäinen ohitustiekään, että olisi edes vähän nähnyt peliä. Mutta päivän aikataulu pysyi muuten kuosissa. Takaisin asiaan eli peliin.
(Nämä tiedot aikalaisten haastattelujen perusteella).
Eka erä meni täysin Jymyn hallinnassa. 25-12. Ilmeisesti aivan liian helposti? Toisessakin erässä oltiin aluksi johdossa, mutta ote siirtyi naapurille. Tilanteessa 15-16 Jymy otti aikalisän. Mutta sen jälkeen oltiin vielä enemmän sillassa, jo tilanteessa 18-23. Omia suoria virheitä tehtiin he...harmittavan paljon. Ilmeisesti jymyläisiltä kuitenkin löytyi sen verran painijasielua, että ruvettiin oikein taistelemaan. Ja niin vain punnerrettiin pois sillasta ja voittoon 25-23! Ehkä olikin hyvä, että vanha mies ei ollut tätä näkemässä...
Toisella kentällä peli oli pisteissä lähes peilikuva edellämainitusta. Siellä A-Volley oli tapellut tiukassa ekassa erässä Osvaa vastaan aina jatkopalloille, mutta hävinnyt lopulta 24-26. Toinen erä oli selkeästi Osvan.
Ekan pelikierroksen jälkeen oli ruokatauko. Juuri uunista tuotua kiusausta.

Toisessa Jymyn pelissä oli vastassa Osva. Heiltä puuttui eräitä pelaajia eikä heillä tosiaan painetta ollut tässä turnauksessa. Mutta eivät myöskään ilmaiseksi antaneet mitään. Eka erä onnistui Jymyltä hyvin, selkeä 25-16 voitto. Toinenkin erä alkoi jälleen hyvin. Erän puolessa välissä n. 5 pinnan johto. Sitten Osva rupesi hivuttautumaan kantaan. Tilanteessa 20-20 aikalisä. Ja toinen 23-22. Viimeisissä pinnoissa Jymy oli huolellisempi ja vei erän 25-23.
Toisella kentällä Akaa oli voittanut Kiiston, joten käytännössä finaaliturnauspaikka ratkeaisi Jymyn ja Akaan välisessä ottelussa.

Viimeisessä pelissä oli siis reilusti panosta. A-Volley tappeli tiukasti yhden erän Osvaa vastaan ja voitti helpohkosti Kiiston. Ja Jymyä vastaan ainakin ekassa erässä selvisi heidän vahva osa-alue: puolustuspeli. Noh, kyllä suorilla virheilläkin autettiin ja näin A-Volley vei ekan erän ansaitusti 25-22. Toiseen erään oli jo joitain asioita opittu. Pojat myös toteuttivat sovittuja asioita hyvin ja Jymylle selkeä voitto 25-15. Kolmas erä alkoi Jymyltä vahvasti ja loppukin meni kaasu pohjassa, 15-6!

JIIII-HAAA! Toinenkin Jymyn joukkue SM-finaaliturnaukseen!