Konkarin haastattelu

Rajala lupaa tuoda OsVan joukot Jymyn turnaukseen jatkossakin

Oulunsalon Vasaman poikajoukkueita valmentava Tapio Rajala on tuttu näky Jymyn turnauksissa. Kurikkalaissyntyinen mies muistelee olleensa mukana ensimmäisen kerran vuonna 1995.
- Ihan joka vuosi en ole ollut paikalla, kun aina ei oma joukkue ole voinut iän takia pelata, hän sanoo.

Jymyn turnaukseen Rajala lähtee mielellään. Juhlaturnauksessa hän veti tsemppi-sarjassa pelannutta D-poikajoukkuetta. Lentopallojaostoa johtava Rajala sanoo pitävänsä vuosittain huolta siitä, että OsVan värit näkyvät jymyläisten turnauksessa isolla joukolla.
- Tällä kertaa meiltä on mukana kymmenen joukkuetta. Ennen Poweria on tärkeää päästä  vähän testaamaan, millainen on taso naapurialueilla, Rajala huomauttaa.

Lentopallojaostoa Oulunsalossa johtava Rajala kiittelee turnauksen järjestelyjä. Hommat hoituvat, ja kahden yön turnaukseen on mukavaa ja turvallista pienimpienkin lähteä mukaan.
- Lapset tykkäävät tulla tänne. Turnaushan on paljon muutakin kuin pelaamista. Täällä opetellaan käyttäytymistä isossa porukassa, ja monelle Jymyn turnaus on myös ensimmäinen kerta, kun ollaan yötä poissa kotoa, Rajala sanoo.

Rajala on sitä mieltä, että jos junnu pärjää Jymyn turnauksessa, pärjää hän myös kuukauden kuluttua edessä olevassa Power-cupissa.

Rajalalla on monta muistoa Jymyn turnauksista vuosien varrelta.
- Ehkä päällimmäisenä mielessä on kuitenkin kevät 1996, kun voitimme E-poikien mestaruuden. Samalla joukkueella voitettiin sitten vielä Powerikin, hän sanoo.

Jymyläisiä Rajala kannustaa jatkamaan samaan malliin, joskin löytää myös pientä korjattavaa.
Pidempi ruokatauko voisi olla jossain vaiheessa. Kun pelejä ja tuomarointeja on paljon, on joskus vaikea sovittaa siihen ruokailua.

Kokonaisuus on kuitenkin niin hyvä, että osvalaiset ovat jatkossakin mukana.
- Tehkää yhtä hyvä turnaus kun tähänkin saakka. Kyllä me ollaan paikalla, Rajala lupaa.